Comunele brasovene sunt mai transparente

Comunele brasovene sunt mai transparente

0 61

Cateva dintre localiltatile judetului nostru vor participa la un program de eficientizare a comunicarii cu locuitorii lor, intitulat sugestiv „Transparenta in satele brasovene”.
Astfel, 10 localitati ale judetului Brasov vor fi coordonate, in perioada decembrie 2007 – septembrie 2008, de Asociatia Pro Democratia Club Brasov si Consiliul Judetean Brasov. Reprezentantii acestora vor acorda sprijin primariilor respective in vederea cresterii transparentei institutiei prin acordarea de asistenta si consultanta in planuri de actiune locala in baza L544/2001 si L52/2003 si vor organiza intalniri la care vor participa aproximativ 200 de cetateni.
In lunile aprilie- mai ale acestui an a fost deja realizat un plan de actiune in vederea asigurarii accesului cetatenilor la informatia publica si participarea lor la luarea de decizii publice.
Cele 10 primarii de comune vizate pentru implementarea planului sunt: Bunesti, Sanpetru, Recea, Dumbravita, Homorod, Cristian, Cata, Augustin, Sercaia si Sinca Noua.
„Si prin aceste activitati si publicatii continuam sustinerea democratiei prin asigurarea liberului acces la informatia de interes public si a transparentei decizionale a autoritatilor locale din mediul rural, prezentand metode de implicare ale cetatenilor in viata publica”, sustine Daniela Surubariu, coordonatorul proiectului.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.