Comuna Beclean va avea un centru de informare si promovare turistica realizat...

Comuna Beclean va avea un centru de informare si promovare turistica realizat cu fonduri europene

0 158

Una dintre marile probleme ale turismului romanesc, in ciuda progreselor facute in ultima vreme, ramane promovarea si informarea turistului. O metoda foarte la indemana prin care oferta turistica, incepand de la obiective si pana la posibilitati de masa, cazare si transport este existenta unei retele de centre de informare turistica, in care turistul sau potentialul turist sa gaseasca informatiile de care are nevoie. In marile orase ori in statiunile turistice de renume exista astfel de centre, putine la numar, vizibile insa doar pentru cei care se afla in trecere prin respectivele localitati. In acest domeniu inca nu s-a valorificat potentialul, numeroase localitati, urbane si rurale, fiind traversate de drumuri europene ori nationale. O astfel de oportunitate a fost exploatata de comuna Beclean, situata de o parte si de alta a DN1, drum ce leaga sud-vestul tarii, incepand de la granita, de capitala. Un spatiu, fosta cladire administrativa a C.A.P., situata pe DN1, va fi transformat in centru de informare turistica cu ajutorul fondurilor europene puse la dispozitie prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Masura 3.1.3. „Incurajarea activitatilor turistice”.
Proiectul este singurul de acest tip aprobat la nivel national, in cadrul sesiunii de depuneri noiembrie-decembrie 2008.
Suma primita este de 433.838 lei, bani ce vor fi utilizati pentru reabilitarea cladirii, amenajarea corespunzatoare, dotari, marcaje si materiale informative.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.