Comuna Beclean va avea propria strategie de dezvoltare locala

Comuna Beclean va avea propria strategie de dezvoltare locala

0 190

Comuna Beclean va fi prima comuna din judet care va beneficia de fonduri europene pentru realizarea strategiei de dezvoltare a localitatii. Primaria va primi 270.000 de lei din Fondul Social European, urmand sa deruleze, incepand cu luna viitoare, o serie de activitati de diagnosticare a localitatii, de intocmire a analizei SWOT, de concepere a unei strategii de dezvoltare, precum si actiuni de constientizare a populatiei, de initiere a membrilor administratiei in estetica urbanistica, dezvoltare durabila si egalitate de sanse, ca principii de baza pentru o administratie moderna si eficienta.
Obiectivul general al proiectului, intitulat “Dezvoltarea strategica, o cale catre bunastare” este eficientizarea activitatii administratiei publice din comuna Beclean printr-un management superior, orientat spre dezvoltarea durabila, bazata pe strategie
Initiativa este binevenita, cu atat mai mult cu cat, desi este mare nevoie de eficienta si actiune orientata a administratiei, la nivelul judetului nu s-au elaborat decat niste concepte de dezvoltare care se rezuma la anumite domenii si la un numar restrans de localitati. Sunt tratate mai degraba punctele tari in diverse domenii, ceea ce inseamna desemnarea unui rol doar pentru cateva localitati mai dezvoltate: Brasov, Predeal, Bran, Moieciu. Foarte multe localitati nu au niciun rol clar in ansamblul localitatilor judetului si nu s-au cautat solutii pentru ridicarea nivelului socio-economic al acestora.
Faptul ca administratiile locale simt nevoia adoptarii unei strategii proprii si a eficientizarii activitatii este un semnal pozitiv privind trecerea acestora de la de la indeplinirea unor functii minimale de asigurare a unor servicii publice si de intretinere/realizare a infrastructurii rutiere si de apa-canal, la functii manageriale si de coordonare a procesului de dezvoltare a localitatii.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.