Computer tomograf nou la Spitalul Municipal Făgăraş

Computer tomograf nou la Spitalul Municipal Făgăraş

0 233

Pacienţii din Ţara Făgăraşului vor putea beneficia de servicii imagistice performante. Noul computer tomograf aparţine unei firme private dar pacienţii asiguraţi pot beneficia de aceste investigaţii gratuit prin contractul cu CAS

Pacienţii din Ţara Făgăraşului vor putea beneficia de servicii imagistice performante. Noul computer tomograf aparţine unei firme private dar pacienţii asiguraţi pot beneficia de aceste investigaţii gratuit prin contractul cu CAS.

Aparatul este conceput pentru o gamă largă de investigaţii clinice şi oferă numeroare beneficii pentru pacienţi şi medici precum detectarea automată a nodulilor pulmonari, iradiere şi timp reduse și reconstrucţie automată.

Până la sosirea echipamentului, sute de pacienţi au fost trimisi de-a lungul anilor cu ambulanţa la Braşov pentru investigaţii imagistice necesare unui diagnostic corect, spune dr. Liliana Beldescu – managerul Spitalului din Făgăraş.

Autorităţile făgărăşene spun au apelat la colaborarea cu o firmă privată pentru că altfel dotarea spitalului ar fi fost mult mai dificilă.

Pacienţii asiguraţi pot beneficia de aceste investigaţii gratuit, analizele fiind decontate de CAS în baza biletului de trimitere de la medicul specialist, în limita fondurilor alocate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.