COMPUNERE LIBERA DESPRE FEMEIE

COMPUNERE LIBERA DESPRE FEMEIE

0 90

Femeia este o fiinţă pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pămînt după chipul ÅŸi asemănarea lui, ne-a spus profu de Religie. DeÅŸi, noi toÅ£i ditr-a saptea, o preferăm după chipul ÅŸi asemănarea lui Pamela Anderson. De fapt ÅŸi femeia este tot un fel de Dumnezeu, căci pe pământ e atotputernică. Nimic nu se face fără ea: nici politică (vezi madam Roberta Anastase), nici vâlvă (vezi EBBA), nici miliarde (vezi madam Udrea-Cocos), nici copii (vezi mama).
 
Femeile sunt de două feluri: tinere ÅŸi foarte tinere. Cele mai în vîrstă intră în categoria femei bine.
Femeile binesunt acelea care au împlinit 50 ani ÅŸi de fapt merg pe 39. Oricum, la femei nu are importanţă vîrsta, ci cosmeticele, fiindcă fiecare produs cosmetic acoperă 2-5 ani. AÅŸa că dacă o femeie foloseÅŸte 20 de cosmetice, poÅ£i să spui despre ea că nici nu s-a născut încă, deÅŸi primeÅŸte deja pensie…
Femeia este subiectul celor mai multe cîntece de dragoste, de aceea dragostea este întotdeauna un cîntec. Tata spunea că fără femei nu se poate trăi, iar cu femei este imposibil de trăit. Cea mai mare calitate a femeii este zestrea. Cel mai mare defect al femeii este maică-sa. Dar aÅŸa cum inventatorii au inventat avionul fără pilot, revolverul fără zgomot, tot aÅŸa se încearcă o altă invenÅ£ie: zestrea fără nevastă ÅŸi soÅ£ fără soacră. Cred că cel care va pune la punct aceste două mari invenÅ£ii va primi Premiul Nobel pentru Pace.
 
Femeile se pot împărÅ£i, după cum spune unchiul gigi becali, în alte trei categorii:
femeile care au suflet ÅŸi sunt stimate, cele care au caracter ÅŸi sunt admirate ÅŸi cele care au "nu-ÅŸtiu-ce" ÅŸi sunt căutate. Eu nu ÅŸtiu de ce sunt căutate, că doar nimeni nu se joacă cu ele de-a v-aÅ£i ascunselea, ci de-a v-aÅ£i găsitelea. Unchiul îi ÅŸoptea lui tata despre una: Ce mi-am căutat mi-am găsit, iar acum mi-e frică să nu-mi găsească ceva ÅŸi medical”.
 
Femeia este de genul feminin, deÅŸi unele poartă pantaloni, după cum unii bărbaÅ£i sunt de genul masculin ÅŸi poartă ÅŸorÅ£ de bucătărie. Femeia, spune legenda, s-a născut dintr-o coastă. De aceea se pricepe atît de bine să miÅŸte ÅŸoldurile. Prima femeie care a păcătuit a fost Eva. A doua femeie au fost toate celelalte…
Cică Eva a păcătuit cînd a muÅŸcat din măr.
 
E posibil să fie adevărat, fiindcă într-o seară, cînd mama era plecată de acasă, l-am auzit pe tata, care era cu o vecină în salon, strigîndu-i: Ho, nebuno, nu mă muÅŸca!. Probabil că pe întuneric l-a confundat pe tata cu un măr. Într-adevăr, cînd a ieÅŸit el din cameră, avea urme de muÅŸcătură pe gît, exact acolo unde este mărul lui Adam. Pe urmă, tata i-a ÅŸoptit vecinei: Acum pleacă repede, că dacă vine acasă Sarpele, s-a zis cu noi!.
Eu l-am întrebat: „Despre ce ÅŸarpe vorbeÅŸti, că acasă nu trebuie să vină decît mama!.
Enervat, tata mi-a plesnit două palme, de m-am văzut cu toÅ£i sfinÅ£ii, aÅŸa cum scrie la Biblie. Cînd s-a înapoiat mama, i-am cerut să-mi explice legenda biblica. În loc să-mi explice mie, i-a explicat lui tata, după care l-a gonit din Rai ÅŸi abia după două luni s-a întors.
Atat ÅŸtiu despre femei. Pentru rest am să mă uit pe gaura cheii…
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.