Compromisuri turistice de Sarbatori

Compromisuri turistice de Sarbatori

0 74

Cu doua saptamani inainte de Craciun, locatiile de cazare din zona Bran-Moeciu au ocupate doar 75% din camerele disponibile. Pentru a-i atrage pe oaspeti, proprietarii de pensiuni si hoteluri s-au vazut nevoiti sa reduca tarifele chiar si cu 20%, dar au propus si plata in rate. In alte cazuri, incaseaza doar cazarea si pun la dispozitia clientilor o bucatarie unde sa-si pregateasca mancarea.
Alaturi de camerele de cazare, salile de mese si spatiile de recreere, gazdele vor pune la dispozitia oaspetilor piscina, jacuzzi si sauna. Pentru astfel de servicii costurile se ridica la 500 de euro de persoana pe o perioada de 5 zile, all inclusive.
Pentru Revelion exista pachete all inclusive de 1.100 lei de persoana pentru 3 zile si 1.500 lei pentru 5 zile. Cei care nu si-au ocupat camerele spera ca o vor face pana de sarbatori si spera sa-i ajute si vremea. Hotelurile si pensiunile brasovene au si ele locuri disponibile pentru vacanta de iarna, fiind ocupate in proportie de 60-70%. Preturile nu au suferit modificari fata de anul trecut, in unele cazuri scazand cu circa 10 – 20%. Inspectorii OJPC ii sfatuiesc pe turisti sa aiba grija unde aleg sa-si petreaca sarbatorile. Controalele efectuate in diverse pensiuni au scos la iveala faptul ca proprietarii nu au putut prezenta certificatele de classificare iar in mai multe unitati alimentare s-au descoperit alimentare cu termenul de valabilitate expirat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.