Comprest nu reuşeşte să-şi ,,elimine” concurenţa în ceea ce priveşte ridicarea deşeurilor

Comprest nu reuşeşte să-şi ,,elimine” concurenţa în ceea ce priveşte ridicarea deşeurilor

0 245

Deşi au trecut aproape trei săptămâni de când edilul de la SC Primăria Scripcaru SRL se lăuda că operatorul de salubritate Brai Cata va mai putea ridica deşeurile decât din cartierul Noua, acest lucru nu s-a întâmplat. Practic  firma amintită operează în Şchei, în Centrul istoric, Scriitorilor, Valea Cetăţii, Astra şi Noua.
Reamintim că în a doua jumătate a lunii trecute, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că de la 1 decembrie, cu excepţia cartierului Noua, toate celelalte cartiere deservite de Brai Cata ar fi urmat să fie preluate de Comprest.
Despre relaţiile excelente dintre firma Comprest şi Geroge Scripcaru am tot scris.
Ca dovadă vedeţi articolul: Alți 48.211.858,44 lei pentru COMPREST S.A de la SC. Primăria Scripcaru SA

Astfel, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a spus că „municipalitatea a transmis operatorului un act adiţional la contractul de prestare a serviciilor de ridicare a deşeurilor menajere, însă juriştii acestei firme nu au fost de acord cu acest document. În acest moment se poartă discuţii între jurişti, iar firma îşi desfăşoară activitatea, pentru a se găsi o soluţie convenabilă ambelor părţi. De altfel, în ultimele zile nu au mai fost probleme cu ridicarea deşeurilor de către Brai Cata”.

Comprest monopol pe deszăpezire – 3 milioane de lei pentru două săptămâni de posibilă activitate!!!

Tot luna trecută, primarul Braşovului anunţa că din 29 noiembrie, activitatea de dezăpezire şi salubrizarea domeniului public al municipiului Braşov  ar fi trebuit să fie preluat de firma braşoveană Comprest. De altfel, în 29 noiembrie, reprezentanţii Primăriei au verificat dacă această firmă are utilajele necesare pentru dezăpezire şi stocuri suficiente de materiale antiderapante, iar totul era în regulă.
Amintim că în conformitate cu contractul încheiat în cursul verii cu firma braşoveană Comprest, care a câştigat contractul pentru asigurarea serviciilor pentru salubrizarea domeniului public şi deszăpezirea oraşului va costa municipalitatea 2.969.998 lei până la sfârşitul anului. Asta doar anul acesta. Deci trei milioane de lei perntu două săptămâni de activitate deoarece până în 15 decembrie, Comprest nu se va putea ocupa de deszăpezirea oraşului.

Amintim că pentru aceste activităţii în următorii patru ani se vor desfăşura în baza unui acord-cadru  cu o valoare maximă de 181.391.896 lei (inclusiv TVA),

Vedeţi articolul : Comprest vrea peste 181 milioane de lei pentru deszăpezire

Tot până la data amintită, Brai Cata se va ocupa şi de salubrizarea domeniului public din mai multe zone ale oraşului, printre care şi Centrul istoric.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.