Completarea fișei de înscriere la liceu, un adevărat test

Completarea fișei de înscriere la liceu, un adevărat test

0 192

Admiterea la liceu s-a încheiat, urmează testul completării fișelor de înscriere. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Brașov îi sfătuiesc pe copii și pe părinți să țină cont de mediile de admitere din anii precedenți dar și ordinea preferințelor

Admiterea la liceu s-a încheiat, urmează testul completării fișelor de înscriere. Mare grijă la completarea opțiunilor, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului Școlar Brașov, care îi sfătuiesc pe copii și pe părinți să țină cont de mediile de admitere din anii precedenți dar și ordinea preferințelor.

Rezultatele mai slabe de la Evaluarea Naţională se vor vedea şi în ultimele medii de intrare la licee. Ierarhia absolvenţilor de clasa a VIII-a, publicată marţi, cuprinde în ordine descrescătoare lista cu cei 3361 de elevi care pot fi admiși în învățământul liceal. În funcție de această ierarhie elevii își pot calcula mai ușor șansele de a fi admiși la liceul și profilul dorit.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar îi sfătuiesc pe elevi și părinți să fie atenți și la ordinea opțiunilor de pe fișa de înscriere. Lista ar trebuie să fie cât mai lungă și ar trebui să cuprindă și opțiuni mai puțin dorite, pentru siguranță.

Este preferabil un loc la un liceu care nu place atât de mult decât să nu intri deloc, spun reprezentanții IȘJ.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a și de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va face în perioada 29 iunie – 3 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat, pe data de 9 iulie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.