Competita nationala de descarcerare si prim ajutor la Coresi

Competita nationala de descarcerare si prim ajutor la Coresi

0 512

Nu poti face nimic fara echipa iar siguranta salvatorului este pe primul loc. Sunt doar doua dintre regulile paramedicilor, care intervin in cele mai dramatice incidente. Zeci de paramedici isi testeaza competentele intr-un concurs zonal de specialitate, care are loc zilele acestea la Brasov

Nu poti face nimic fara echipa iar siguranta salvatorului este pe primul loc. Sunt doar doua dintre regulile paramedicilor, care intervin in cele mai dramatice incidente. Zeci de paramedici isi testeaza competentele intr-un concurs zonal de specialitate, care are loc zilele acestea la Brasov.

Doua scenarii si multi paramedici salvatori au intervenit contra cronometru, supervizati de o comisie de evaluare in cea de-a 4 a editie a Competitiei nationale de descarcerare si prim ajutor.

La faza de descarcerare au fost montate doua autoturisme unul peste altul exact ca in cazurile reale de accidente. In activitatea de descarcerare cel mai important lucru este siguranta salvatorului.descarcerare1

Un alt accident destul de frecvent pe sosele este impactul dintre o motocicleta si un autoturism, in urma caruia motociclistul se striveste de asfalt. Echipele de paramedici au fost testate la viteza de reactie, coordonare si managementul traumelor.

La final, calificativele obtinute de fiecare echipa vor fi adunate iar Inspectoratul invingator va merge la faza nationala a competiiei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.