Competente extinse pentru Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Competente extinse pentru Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

0 156

Guvernul a aprobat o hotarare privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Hotararea prevede extinderea competentelor ministerului, precum si reorganizarea structurilor din cadrul si din subordinea acestei institutii.
MADR este autoritatea publica centrala responsabila cu elaborarea, reglementarea si implementarea politicilor agricole comunitare si nationale si cu dezvoltarea, pe baze moderne, a domeniilor sale de activitate.
Agricultura si productia alimentara, dezvoltarea rurala, pescuitul si acvacultura, silvicultura, imbunatatirile funciare, optimizarea exploatatiilor si conservarea solurilor, cercetarea stiintifica de specialitate si fitosanitar, reprezinta domeniile de activitate ale MADR.
Activitatea ministerului vizeaza, de asemenea, asigurarea securitatii alimentare prin cresterea productiei agricole, absorbtia fondurilor comunitare destinate finantarii domeniilor specifice, stimularea transformarii gospodariilor taranesti in exploatatii agricole moderne cu caracter comercial, sustinerea financiara si fiscala a agriculturii prin programe multianuale.
In structura ministerului, in coordonarea directa a ministrului, functioneaza Autoritatea competenta pentru acreditarea agentiilor de plati pentru agricultura, dezvoltare rurala si pescuit si a Organismul Coordonator al agentiilor de plati pentru agricultura, dezvoltare rurala si pescuit, care acorda si/sau retrage acreditarea de functionare a acestora.
In subordinea MADR functioneaza Societatea Nationala a Produselor Agricole SA, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, Societatea Nationala a Imbunatatirilor Funciare si Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, iar in coordonarea ministerului se afla Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, Autoritatea Hipica Nationala, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Imbunatatiri funciare – I.N.C.D.I.F. „ISPIF” Bucuresti.
Potrivit hotararii, in structura MADR sunt trei secretari de stat si un subsecretar de stat, care exercita atributiile delegate de ministru si un numar maxim de 605 de posturi, exclusiv demnitarii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.