Compartiment de reabilitare pulmonara

Compartiment de reabilitare pulmonara

0 621

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie sa infiinteze o astfel de dotare in pavilionul 2 al unitatii medicale de la Stejaris, daca va primi toate avizele de la Directia de Sanatate Publica a Judetului si de la Ministerul Sanatatii. Sute de pacienti cu afectiuni respiratorii cronice ar putea beneficia de noile servicii oferite de compartimentul de reabilitare pulmonara

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie sa infiinteze o astfel de dotare in pavilionul 2 al unitatii medicale de la Stejaris, daca va primi toate avizele de la Directia de Sanatate Publica a Judetului si de la Ministerul Sanatatii. Sute de pacienti cu afectiuni respiratorii cronice ar putea beneficia de noile servicii oferite de compartimentul de reabilitare pulmonara.
In spatiul care va fi amenajat in Spitalul de pneumopftiziologie, persoanele care sufera de afectiuni respiratorii cronice vor putea pot face, individualizat si sub conducerea specialistilor, antrenamente fizice cu diferite aparate.
Potrivit dr. Dan Moraru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Brasov, acest serviciu este multidisciplinar presupune o colaborare intre medicul pneumolog, cu un kinetoterapeut, nutritionist si asistentul social care-i asigura pacientului consiliere psihologica.pneumo1
Din punct de vedere financiar, costurile infiintarii noului compartiment, nu sunt foarte ridicate, spune managerul Dan Moraru. Din economiile realizate din schimbarea furnizorului de energie electrica conducerea spitalului isi poate permite achizitionarea echipamentelor necesare: biciclete medicinale, steppere, mingi medicinale si greutati de diferite marimi. Sute de pacienti s-ar putea incadra pentru programul de reabilitare pulmonara.
Si la spitalul de Neurologie si Psihiatrie se vor face schimbari. Conducerea spitalului trebuie sa gaseasca o locatie pentru sectia de psihiatrie de pe Eminescu care functioneaza intr-o cladire retrocedata. La sfarsitului anului expira contractul de inchiriere asa ca sectia trebuie mutata. Una din variantele solicitate de conducerea spitalului este relocarea in stationarul Astra al Spitalului Judetean insa discutiile nu au fost finalizate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.