Compartiment de Îngrijiri Paliative inaugurat la Pneumo

Compartiment de Îngrijiri Paliative inaugurat la Pneumo

0 178

Acesta are nouă paturi și oferă un confort sporit pacienților, cu condiţii cât mai aproape de mediul familial. Reparațiile, amenajările interioare și dotările pentru acest compartiment au fost făcute cu bani alocaţi în acest an de Consiliul Județean

La Spitalul de Pneumoftiziologie a fost deschis oficial Compartimentul de Îngrijiri Paliative. Acesta are nouă paturi și oferă un confort sporit pacienților, cu condiţii cât mai aproape de mediul familial. Reparațiile, amenajările interioare și dotările pentru acest compartiment au fost făcute cu bani alocaţi în acest an de Consiliul Județean.

Compartimentul are 9 paturi în regim de spitalizare continuă; era nevoie de un astfel de serviciu şi în spitalul de stat, după ce s-a constatat că aproape un sfert dintre pacienţii externaţi necesitau îngrijire paliativă. Scopul este îmbunătăţirea calității vieţii pacienţilor şi familiilor acestora care se confruntă cu problemele asociate unei boli ameninţătoare de viaţă, spune dr. Dan Moraru, managerul Spitalulului de Pneumoftiziologie Braşov.
Sunt două saloane cu câte trei paturi, unul cu două paturi și un salon tip rezervă/izolator cu grup sanitar propriu, cu un pat.

Spațiile asigură atât un mediu de îngrijiri cât mai apropiat de mediul familial, cât și confort pacienților și familiilor lor. Fiecare salon are paturi mobile, rabatabile electric, prevăzute laterale de protecție-anticădere și dotate cu suport pentru perfuzii, precum și saltea specială, noptiere cu masă rabatabilă, lampă de veghe și alarmă la fiecare pat, sursă de oxigen portabilă și paravane pentru asigurarea intimității.

Spațiul de socializare este amenajat cu televizor și calculator cu internet. În cabinetul de consiliere, medicul, psihologul, asistentul social sau preotul, în funcție de necesități, pot oferi cele mai bune sfaturi pacienților și familiilor. În Compartiment lucrează un medic, 4 asistenţi medicali, 5 îngrijitoare, un preot, un asistent social, un psiholog.
Compartimentul a fost amenajat cu fonduri din bugetul alocat în acest an de Consiliul Judeţean.
Internarea aici se face cu trimitere de la medicul specialist.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.