Companiile low-cost s-au mobilizat de Paste

Companiile low-cost s-au mobilizat de Paste

0 220

Operatorii aerieni low-cost prezenti pe piata locala estimeaza un grad de ocupare de peste 75% pentru zborurile operate din si catre Romania in perioada sarbatorilor de Paste, au declarat agentiei MEDIAFAX reprezentantii companiilor de profil.
Gradul de ocupare va avansa in preajma Pastelui, fata de o perioada obisnuita, iar ritmul de crestere va fi similar cu nivelul din acelasi interval al anului trecut.
„Pentru zborurile operate in acest an de Paste inregistram un ritm de crestere mai ridicat fata de cel din 2008. In aceasta perioada ne asteptam la un grad de ocupare de 85% pe zborurile din si catre Romania, in prezent fiind inregistrata o rata medie de 70%”, a spus directorul de marketing al Blue Air, Florentina Ivan.
Ea a adaugat ca ratele de ocupare cele mai mari sunt inregistrate in aceasta perioada pe cursele din si spre Italia, Spania, Franta, Portugalia, Germania si Marea Britanie.
Un alt operator aerian low-cost prezent pe piata din Romania, Germanwings, se asteapta la un grad de ocupare de peste 90% de Paste, cu 10% mai mult fata de o perioada obisnuita a anului.
„Vacanta de Paste este o ocazie foarte buna de a calatori, motiv pentru care sunt foarte multi cei care opteaza sa petreaca aceasta sarbatoare in afara tarii. Pentru acest an avem un grad de ocupare a locurilor de peste 90%, asemanator celui din aceeasi perioada din 2008. Valoarea este insa mai ridicata decat in perioade obisnuite ale anului, cand este inregistrat un grad de ocupare de 80%”, a afirmat directorul de comunicare al companiei germane, Andreas Engel.
Engel a mentionat ca din totalul turistilor care vor calatori de Paste cu Germanwings 40% vor fi romani.
„In aceasta perioada, destinatiile preferate ale romanilor care calatoresc cu Germanwings sunt Berlin, Koln si Stuttgart”, a adaugat directorul de comunicare al Germanwings.
Potrivit lui Engel, in acest an compania a inregistrat o crestere a numarului de pasageri romani pe rutele Romania – Berlin si Koln, acestia fiind interesati de obiectivele turistice, traditiile si evenimentele culturale ale celor doua orase.
Compania aeriana Wizz Air estimeaza de Paste un numar de 13.000 de pasageri, ca urmare a cresterii numarului de rute, a frecventei de zbor, precum si a deschiderii unei noi baze la Timisoara, in luna februarie.
„Pana acum, peste 11.500 de pasageri au rezervat bilete pentru a calatori in perioada sarbatorilor de Paste. Estimam ca in aceasta saptamana alti 1.500 – 2.000 de pasageri isi vor face rezervari”, a spus Natasa Kazmer, director corporate communications and public affairs in cadrul companiei Wizz Air.
Operatorul aerian se asteapta la un grad de ocupare de 84%, nivel similar celui din acelasi interval al anului trecut.
Potrivit Wizz Air, printre destinatiile cele mai solicitate in aceasta perioada sunt Roma, Londra, Barcelona, Bruxelles, Dortmund si Valencia.
„Germania si Spania sunt tari unde activeaza foarte multi romani, fie in interes de lucru, fie la studii. Este firesc sa inregistram un trafic mai crescut pe rutele de legatura cu aceste tari, foarte multi revenind in tara cu ocazia sarbatorilor”, a mai spus Kazmer.
Compania Myair se asteapta la un grad de ocupare al aeronavelor de 75% pe rutele operate de Paste din si catre Romania, valoare similara celei de anul trecut. Ca numar de pasageri, operatorul low-cost estimeaza circa 7.000 de persoane, nivel in usoara scadere fata de anul trecut.
„Ne asteptam ca aproximativ 7.000 de pasageri sa calatoreasca cu Myair de Paste, fata de 7.600 de persoane, anul trecut. Pana in prezent, s-au vandut 6.000 de locuri de zbor, iar in aceasta saptamana ne asteptam ca inca cel putin 1.000 de persoane sa cumpere bilete”, a aratat reprezentantul Myair in Romania, Antonio Iervolino.
Pe segmentul de transport aerian low-cost din Romania sunt prezente companiile Wizz Air, easyJet, Blue Air, SkyEurope, Myair si Germanwings.
Pastele ortodox este sarbatorit in acest an pe 19 aprilie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.