Companiile aeriene pe profit si in 2010

Companiile aeriene pe profit si in 2010

0 69

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) si-a revizuit, marti, in crestere puternica, estimarile referitoare la profiturile ce ar urma sa fie inregistrate in acest an de companiile aeriene din intreaga lume, preconizand ca acestea vor realiza in 2010 un profit de 8,9 miliarde de dolari, triplu fata de estimarile din luna iunie, care mizau pe un profit de 2,5 miliarde de dolari.
“Revenirea industriei a fost mai puternica si mai rapida decat se astepta cineva. Profitul de 8,9 miliarde de dolari pe care il preconizam va permite inceputul recuperarii pierderilor de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe care le-am avut in deceniul precedent”, a declarat directorul general al IATA, Giovanni Bisignani.
Vanzarile globale vor creste pana la 560 de miliarde de dolari in acest an, cu 15 miliarde de dolari mai mult decat se preconiza anterior. De asemenea, traficul de pasageri va creste cu 11 procente in acest an, iar capacitatea ar urma sa se majoreze cu sapte procente.
Cu toate acestea, IATA a avertizat ca o majorare a capacitatii, urmare a noilor livrari de avioane din 2011, va conduce la o crestere mai modesta si va pune presiuni asupra indicilor de ocupare, astfel ca anul viitor industria aeronautica va inregistra anul viitor un profit net de 5,3 miliarde de dolari.
IATA sustine ca transportatorii aerieni din Asia-Pacific au fost principalii beneficiari ai revenirii veniturilor pe segmentul cargo, revizuindu-si estimarile de profit pentru aceasta regiune pana la 5,2 miliarde de dolari, de la 2,2 miliarde de dolari. Totusi, IATA sustine ca transportatorii aerieni europeni vor ramane pe pierderi si in acest an, chiar daca si-a redus estimarile pana la pierderi de 1,3 miliarde de dolari, de la pierderi de 2,8 miliarde de dolari cat estima anterior.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.