Compania Apa va trece la contorizarea individuala

Compania Apa va trece la contorizarea individuala

1 858

Contorizarea apei va urma modelul gazului la Brasov. Dupa ce multi locatari s-au plans ca li s-a taiat apa din cauza unor vecini care nu si-au platit facturile, Compania Apa si municipalitatea au decis sa treaca la contorizarea individuala

Contorizarea apei va urma modelul gazului la Brasov. Dupa ce multi locatari s-au plans ca li s-a taiat apa din cauza unor vecini care nu si-au platit facturile, Compania Apa si municipalitatea au decis sa treaca la contorizarea individuala. In acest caz, compania ar putea stopa furnizarea apei doar catre cei care nu au platit, fara ca locatarii care sunt la zi cu plata sa mai fie afectati.
Singura problema este ca pentru implementarea acestei solutii este nevoie de acordul tuturor proprietarilor din asociatie.
In ultima perioada, Primaria a primit foarte multe plangeri legate de serviciile Companiei Apa. Acestea erau legate de pret, de faptul ca beneficiarii sunt obligati sa plateasca pierderi sau de intreruperea furnizarii apei din cauza unui vecin rau platnic. In aceste conditii, primarul Brasovului a cerut Companiei Apa sa gaseasca solutii pentru trecerea la contorizare individuala.apa contor1
Operatia presupune aplicarea de apometre inteligente si incheierea de contracte individuale cu proprietarii apartamentului; in final plata efectiva nu se va mai efectuta prin asociatie si prin bransamentele de bloc, ci in baza contractulu. Cea de a doua varianta presupune construirea unor noi instalatii de alimentare cu apa, de aceasta data pentru fiecare apartament cate o conducta.
Chiar daca aplicarea oricareia dintre cele doua solutii ii va costa ceva, brasovenii par sa fie de acord cu contorizarea individuala, dupa principiul „fiecare plateste cat consuma”.
Fie ca vor fi montate contoare inteligente, fie ca se vor construi instalatii de alimentare cu apa noi, este nevoie ca toti locatarii sa fie de acord cu solutia aleasa.
La final, fiecare beneficiar va semna un contract individual, iar cei care nu vor plati vor putea fi debransati fara ca vecinii sa fie afectati.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Bun….si daca din 20 de ap. unul este nelocuit de 15 ani,are datorii, nu se poate separa celelalte apartamente cu apa ?Nu vi se pare ca cei de la compania de APA ne „ajuta”sa platim doar ce am consumat ? De ce sa opreasca EI apa rau platnicilor, sa-si puna in cap cenusa cu contracte individuale, cand se poate opri apa la tot blocul ! Basca au pretentii la tot felul de proiecte, avizari de mediu,spatii verzi,cadastre, pote vor si de la uniunea scriitorilor, taxe aberante pentru nu stiu ce acte pe care tot ei le elibereaza , pamantul de sub bloc intabulat, o data comun, apoi individual ,ceasuri care mai de care sofisticate pentru locatari, caci EI merg tot cu cele vechi . Multumim companiei de APA . S-a dat exemplu modelul gazului, doar ca acolo cine nu a dorit separare a ramas FARA ! Mai ganditi acest ajutor cu TOTI LOCATARII !!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.