Compania Apa Sambetei

Compania Apa Sambetei

0 196

Negocierile dintre cele doua tabere de interese din? Brasov, municipalitate si Consiliul Judetean, s-or purta ele pe teme acvatice, dar nu merg deloc ca pe apa. Desi tema este stabilirea procentelor cu care fiecare dintre foruri va participa in nou operator regional de apa, ce va rezulta din transformarea actualei Companii Apa, negocierile se poarta mai degraba ca in mediul gazos. Cu multe intoxicari, adica.


Abia ce se stabileste la o intrevedere comuna o valoare a procentelor, ca imediat au loc sedinte de fiecare parte, in cursul carora se anuleaza termenii discutiilor precedente.


Ultima negociere dintre municipalitate si CJ a stabilit ca fiecare dintre institutii va participa cu 42 de procente la constituirea noului operator, restul pana la 100% urmand sa fie detinut de catre localitatile din judet. Intelegerea a durat doar pana la urmatoarea sedinta de consiliu judetean, cand participantii au votat dupa pohta lui Aristotel Cancescu si au ridicat participarea CJ la 50%.


Intalnirea de ieri fusese pregatita cu mai multa vreme in urma. Ba se stia chiar ca ministrul Mediului, Attila Korodi, urma sa participe la dezbateri. Desi detaliul era cunoscut de presedintele CJ Aristotel Cancescu, acesta din urma a refuzat sa se arate la negocieri, unde l-a trimis pe managerul judetului, proaspat uns in functie.


In prezenta ministrului, procentele judetului, care au obiceiul sa o ia razna la sedintele CJ, au reintrat in matca pacifica de 42, asa cum se mai intelesesera si in trecut reprezentantii celor doua institutii.


Ministrul, insa, a parasit Brasovul, iar CJ-ul are astazi sedinta. La care, dupa ce presedintele Cancescu o sa-si faca numarul arhicunoscut cu poftirea afara a consilierei Vetuta Popa, se va gasi o ocazie de restabilire a pretentiilor judetului la 50 de procente din operatorul regional de apa.


Care apa incepe sa semene tot mai mult cu un mic, dar nervos afluent al Apei Sambetei, pe care obisnuiesc sa se duca tot soiul de initiative bine intentionate, dar animate de indivizi nepotriviti. Si tari de ureche, chiar aia in care ministrul Korodi le-a soptit ieri sa „voteze inteligent” , ca sa nu riste sa piarda grantul oferit de Uniunea Europeana pentru transformarea Companiei Apa in operator regional.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.