Compania Apa ne fura?

Compania Apa ne fura?

0 56

Ramanand o vreme singurel prin casa am fost obligat sa vizitez mai des bucataria, in propriul interes culinar. Astfel am fost obligat sa folosesc mai des tuturoiul pe care Regia Apa imi trimite unul din elementele vitale gatitului de mancare.
De acest tuturoi sus-amintit agatasem nu de mult un furtunas din plastic transparent, de vreo 15 cm., ca sa pot indrepta jetul de apa unde vor muschii mei.
Tot dand drumul la apa am observat cu vremea ca in suvoiul curgator sunt dese bule de aer. Daca la inceput mi-am spus ca este o intamplare, cu vremea m-am convins ca este ceva cotidian, fapt ce m-a pus pe ganduri. Si astfel s-a trezit in mine detectivul.
Am pus in teme cativa amici pe care ii stiam la fel de zurlii ca mine si acestia si-au pus si ei furtunase la tuturoaiele lor. Dupa cateva zile mi-au confirmat fenomenul. Si la ei apa curgea cu bule de aer. Si ei aveau montate apometre. Si ei renuntasera la serviciul firmei concurente “Izvorul Cristalin” in favoarea Regiei Apa Brasov, ca sa ramana in randul lumii platitoare a uneia dintre cele mai scumpe ape din tara.
Asa ca ne-am adunat la mine – era loc de intors – si am incercat sa gandim logic, dupa care am concluzionat: daca si acele bule de aer trec prin apometru, inseamna ca si ele contribuie ca el sa se invarta si sa inregistreze consum care trebuie platit.
Nu am mai stat sa calculam cate beri pierdem platind aerul venit pe conducta de apa, caci ne chemau alte zari. Insa am hotarat sa facem cat de curand o excursie pana pe Cuza-Voda, la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului, pentru ca suntem zgarciti cu institutiile care ne tot ciupesc, fara a stabili insa data voiajului.
Dar poate pana atunci ii pica sub ochi aceste randuri si domnului Iulian Mara, care se va autosesiza si-si va trimite ceva inspectori ca cerceteze cazul.
Daca cercetarile vor infirma banuielile mele, atunci scuze, Regie Apa.
Dar daca temerile mele vor fi adeverite, atunci situatia trebuie urgent indreptata, caci furtul, chiar mascat, se pedepseste penal de lege, iar orice motivari si scuze sunt neavenite.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.