Compania Apa la mana conducerii Primariei Brasov

Compania Apa la mana conducerii Primariei Brasov

0 69

Popoasa intalnire cu primarii localitatilor care vor beneficia de tranformarea Companiei Apa intr-un opertor regional, in vederea accesarii unor fonduri structurale pe un program de mediu in valoare de 111 milioane de euro, s-a lovit, din nou, de cerbicia primarului Bra?ovului George Scipcaru.


Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), i-a solicitat vicepresedintelui democrat al institutiei, Marian Rasaliu, sa organizeze marti o intalnire cu toti cei 13 primari care vor beneficia de fonduri europene daca regia de apa se va transforma in operator regional si in societate comerciala. Insa, de la intalnire a lipsit chiar primarul Brasovului, George Scripcaru, care nu agreaza proiectul avansat de conducerea CJ.


Potrivit intentiilor conducerii CJ, municipalitatea ar trebui sa concesioneze regiei cu titlu gratuit retelele de apa si canalizare, precum si sa contribuie cu circa 6 milioane de euro la constituirea viitoarei societati, conditii apreciate ca fiind total deplasate de catre primarul George Scripcaru.
„Eu am participat, alaturi de primarii din toate celelalte localitati, dar dl. Scripcaru nu a venit. Nu au fost probleme, insa, situatia nu s-a deblocat, pentru ca municipalitatea brasoveana este cea care trebuie sa se pronunte acum asupra participarii la aceasta investitie”, a declarat presedintele CJ, Aristotel Cancescu.
Surse din cadrul conducerii RA Compania Apa Brasov ne-au informat ca primarul Scripcaru a anuntat ca nu poate participa la discutii fiindca este ocupat cu o delegatie din N?renberg (Germania).


Primarul a avut in cursul dupa-amiezei o intrevedere privata cu reprezentanti ai Ministerului Mediului si cu consultantul proiectului de regionalizare a regiei de apa, Sorin Caian. Situatia Companiei Apa nu a ramas tocmai ca „in gara”, stabilindu-se ca pana vineri municipalitatea sa isi prezinte un punct de vedere.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.