Compania Apa investeste, dar mareste constant tarifele

Compania Apa investeste, dar mareste constant tarifele

0 153
Compania Apa introduce cu bani europeni servicii de apa si canal in diverse localitati ale judetului. Daca mai multe comunitati brasovene vor beneficia de investitiile Companiei, pretul metrului cub de apa platit de consumatori va creste, cel putin pana la finalizarea lucrarilor. La Brasov, ultima crestere a fost in vara anului trecut, dar companiei i s-a cerut si in trecut socoteala pentru preturile mari pe care le practica.
"Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si canalizare in judetul Brasov" este proiectul in valoare de 189 de milioane de euro obtinut de Compania Apa Brasov de la Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune.
Compania va derula 11contracte de lucrari si trei de servicii prin care zone precum Lunca Calnicului, Sacele, Hoghiz sau Feldioara vor beneficia de Statii de Epurare, alimentare cu apa sau reabilitare de retele apa si canal.
Investitiile menite sa amelioreze calitatea vietii si sa scada ulterior pretul apei vor face ca, cel putin deocamdata, pretul metrului cub de apa platit de consumatori sa creasca, admite Doru Soptareanu – director programe externe Compania Apa.
Ultima scumpire cu 50 de bani a tarifului la apa a avut loc la Brasov in luna iulie 2012, dar in celelalte localitati deservite de Compania Apa cresterile au fost si mai mari. Scumpirile, spun reprezentantii companiei, vor continua cel putin pana in luna iulie cand se vor incheia proiectele de investitii.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.