Compania aeriana cu zboruri ecologice

Compania aeriana cu zboruri ecologice

0 57

Compania aeriana olandeza KLM Royal Dutch Airlines s-a ecologizat prin lansarea primelor zboruri de pasageri efectuate cu bio-kerosen sustenabil.
KLM si-a unit eforturile cu North Sea Petroleum si Spring Associates pentru a infiinta societatea SkyEnergy.
„KLM este liderul miscarii de sustenabilitate in transportul aerian global. Autoritatile locale ar trebui sa profite de aceasta pozitie de top pentru a asigura un transport aerian curat, silentios si sustenabil in Olanda”, a afirmat Presedintele si Directorul General al KLM, Peter Hartman, citat de Green Report.
„Acest lucru este realizabil din punct de vedere tehnic. Am demonstrat ca este posibil. Acum, guvernul, industria si societatea in general trebuie sa colaboreze pentru a se asigura ca vom dobandi rapid accesul la o rezerva continua de biocombustibil”, a adaugat acesta.
KLM a fondat SkyEnergy impreuna cu North Sea Petroleum si Spring Associates. Societatea va fi consiliata de un „consiliu de sustenabilitate” prezidat de World Wide Fund for Nature (WWF).
Johan van de Gronden, administrator al WWF Olanda: „Dorim sa protejam mediul nostru natural fragil in fata schimbarilor climatice. Tehnologia ecologica reprezinta o modalitate de diminuare a impactului umanitatii asupra climatului. Infiintarea SkyEnergy este o initiativa de pionierat, iar zborul demonstrativ efectuat de KLM si alimentat cu bio-kerosen reprezinta un pas concret si pozitiv in directia unui viitor sustenabil.”
KLM si Air France urmeaza impreuna un Plan de Actiune Climatica ambitios. Rezultatul acestui demers este reprezentat de faptul ca Air France KLM a fost lider de sector in Dow Jones Sustainability timp de cinci ani consecutiv.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.