Comoditatea bataii de joc

Comoditatea bataii de joc

0 45

Se cunoaste starea CET Brasov. Multi am simtit pe pielea noastra, zile intregi, nevolnicia lui. Lucru care se reflecta, din pacate, in facturile pe care le avem de achitat.
O gospodarire proasta, acompaniata de inchiderea multor exploatari de carbune – sursa de combustibil solid pe care mergea candva – in participatie cu aparitia centralelor de apartament intr-un moment cand gazul metan avea inca un fleac de pret, vesnicele si desartele promisiuni ale principalilor edili, cu solutii tragand spre propriile buzunare, toate au dus la starea actuala a furnizorului brasovean de caldura si apa calda.
Multi beneficiari ai acestor elemente incluse in civilizatie s-au hotarat sa se debranseze de la sistem si sa o dea pe centrale de apartament. Ciudat. Este un trai de azi pe maine, pentru ca se cunoaste cantitatea extrem de limitata de gaz metan, nu numai la noi, ci pe plan mondial.
Hai sa trecem si peste asta.
Insa comoditatea sau impotenta in gandire a unor edili-sefi ai Brasovului nu au gasit alta solutie pentru brasovenii inca bransati la sistemul centralizat de incalzire decat sa le sugereze instalarea de centrale termice de apartament, ca solutie in bataie de joc.
Si iata de ce.
Lasand la o parte excesul de birocratie existent pentru obtinerea debransarii si instalarii centralei – la fiecare balaur vizitat pentru o semnaturica sau hartiuta trebuie sa lasi bani – edilii, cu teorii de gura mare si priviri viclean-plictisite, nu-si pun intrebarea normala si de bun-simt pentru o asemenea functie, daca o iei in serios, cati din cei inca bransati au posibilitatea financiara de a-si monta centrale de apartament. Si nici cati din cei locuind prin fostele camine muncitoresti, in chichinetele pe post de garsoniere, au unde sa le monteze. Si nici cu ce le-ar pune in functiune, cand aceste pseudogarsoniere nici nu sunt bransate la gaz metan. Iar asemenea grote sunt cu zecile de sute prin cartierele brasovene, mai putin in Schei, pe strada Ceahlau.
Tare mi-e teama ca solutia gasita de multii brasoveni necajiti nu va fi pe placul celor care isi bat joc de ei prin nepasare si comoditate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.