Comitetului Executiv Național a VOTAT – Liviu Dragnea președinte interimar al...

Comitetului Executiv Național a VOTAT – Liviu Dragnea președinte interimar al PSD

0 618

Premiera in PSD – pentru prima data cand partidul este condus de o persoana care nu detine o inalta functie  in stat. Liviu Dragnea a fost ales miercuri președinte interimar al PSD cu un vot majoritar fara posibilitati de interpretare. Potrivit unor surse, Dragnea a primit 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb doar 18. Va reamintim, dupa cateva vizite in mai multe judete, tatonari si intalniri cu lideri locali, Dragnea şi-a anunţat, oficial, candidatura pentru interimatul la şefia partidului cu doar o zi înaintea şedinţei CExN.

Declaratii a noului președinte interimar
Liviu Dragnea a declarat, după ședința Comitetului Executiv Național, că a primit votul de încredere al colegilor pentru a forma o echipă care să pregătească un plan concret de acțiuni în teritoriu și în Parlament, un program politic pe termen lung care să ajute la dezvoltarea României.
„S-a finalizat votul în CExN, colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă bună, o echipă unită, o echipă largă, care să pregătească, într-un termen foarte scurt, un plan concret de acțiuni atât în teritoriu, cât și în Parlament și, de asemenea, un program politic pe termen lung, care să ajute la dezvoltarea României în continuare”, a spus Dragnea, după ședința PSD.
El a adăugat că Rovana Plumb va face parte în continuare din echipa de conducere a partidului.
„Una din principalele concluzii ale CExN de azi este că PSD este un partid unit, care poate trece și peste crize mai mici sau mai mari, este și motivul principal pentru care sunt aici alături de Rovana. Chiar dacă fiecare dintre noi, având acest drept, am cerut votul de încredere al colegilor, Rovana rămâne președinta Consiliului Național, un om politic cu anvergură serioasă, un ministru foarte bun, un om politic care mai are foarte multe de spus în politică și cu care sunt convins că pot colabora foarte bine”, a susținut Dragnea.

Acesta a subliniat că Rovana Plumb va primi sprijinul colegilor săi social-democrați și în conducerea departamentelor partidului, astfel încât să elaboreze un set de politici „care să ajute actul de guvernare”.
„Vicepreședinții partidului, fiecare dintre ei, după ce vor opta pentru un domeniu sau altul, vor începe să producă politici publice în domeniul respectiv. Rovana Plumb, dincolo de faptul că este președinta Consiliului Național, conduce departamentele partidului și va fi ajutată de noi toți ca această structură să devină eficientă și să furnizeze atât Guvernului, cât și partidului un set de politici care să ajute actul de guvernare”, a afirmat președintele interimar al PSD.
Liviu Dragnea a menționat și rolul important pe care îl dețin în partid Robert Negoiță, Marian Oprișan și Valeriu Zgonea, afirmând despre acesta din urmă că, în opinia sa, ar trebui pus în valoare de către partid.
„Lângă mine este Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, un om care cred că trebuie valorizat la maxim de potențial pe care îl are atât în ceea ce privește activitatea de președinte al Camerei Deputaților, cât și relația cu partenerii noștri externi strategici și relația cu ambasadele și nu numai. Avem doi oameni în CExN, chiar în Biroul Permanent Național, vicepreședinți care conduc două structuri asociative în administrații locale foarte importante — Asociația Municipiilor, condusă de domnul primar Robert Negoiță, și Uniunea Consiliilor Județene, condusă de domnul Marian Oprișan. Rolul lor important este ca împreună cu primarii și președinții PSD de consilii județene să înceapă un program de acțiuni concrete pentru a îmbunătăți legislația aferentă domeniului respectiv și pentru a ajuta în pregătirea pentru campania electorală”, a punctat Dragnea

Comentarii
Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că, după ședința Comitetului Executiv Național, partidul a ieșit întărit în jurul celui mai bun premier.

„Eu vreau întâi de toate să-l felicit pe Liviu Dragnea, pe colegul meu și vreau să le transmit tuturor celor 700.000 de membri ai partidului, cât și celor care ne sprijină, cea mai mare forță politică din România, tuturor celor care astăzi se uită la noi că, după acest moment, PSD iese întărit, iese cu o echipă în jurul celui mai bun premier, Victor Ponta, care se bazează pe o alianță la guvernare solidă. Ne vom continua programul nostru de guvernare, vom pregăti momentele electorale pentru 2016 și, în continuare, vom face tot ceea ce este mai bine pentru români”, a afirmat Plumb, la finalul ședinței CExN.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că l-a susținut pe coordonatorul politic al partidului, Liviu Dragnea, pentru a prelua șefia interimară a PSD datorită calităților organizatorice ale acestuia.
Ion Iliescu a explicat că Liviu Dragnea este, în opinia sa, în măsură să organizeze viitorul Congres al PSD, care va avea loc în luna noiembrie.

„L-am susținut (pe Liviu Dragnea — n.r.) pentru că eu cred că are calitățile necesare — bun organizator, într-o perioadă în care e nevoie. Urmează Congresul, care trebuie pregătit. Deci el e omul care poate. S-a propus și toată lumea a fost de acord”, a anunțat Iliescu, după ședința CExN a PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.