Comisie speciala pentru proiectul Rosia Montana

Comisie speciala pentru proiectul Rosia Montana

0 86

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a decis infiintarea unei comisii speciale in institutie care sa gestioneze problema Rosia Montana. Laszlo Borbely s-a intalnit, miercuri dimineata, cu reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), firma care doreste sa inceapa proiectul aurifer din Apuseni.
„Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, a participat in aceasta dimineata, la sediul institutiei, la o intalnire cu reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation, sositi pentru a expune punctul de vedere privind situatia actuala in care se afla acest proiect. Ministrul Mediului si Padurilor a sublinat faptul ca exista o hotarare definitiva si irevocabila a Curtii de Apel privind nulitatea Certificatului de Urbanism pentru RMGC, informand totodata ca a decis constituirea, la nivelul Ministerului Mediului si Padurilor, a unei comisii separate pentru proiectul de la Rosia Montana”, informeaza institutia intr-un comunicat.
Documentul mai arata ca ministrul s-a angajat sa poarte o serie de discutii si cu organizatiile nonguvernamentale care se opun proiectului RMGC si ca, pana la sfarsitul lunii martie, sa mearga personal la Rosia Montana.

In acest moment, procedurile de avizare ale controversatului proiect sunt inghetate la Ministerul Mediului, dupa ce mai multe acte au fost contestate in instanta de ONG-uri. Compania canadiana Gabriel Resources sustine ca statul roman va castiga 4 miliarde de dolari.
Presupusul profit va fi insa esalonat pe 16 ani, dar nu exista nici o garantie in afara declaratiilor companiei. Singurul contract dintre compania canadiana si statul roman, reprezentat de licenta de exploatare, este secretizat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.