Comisie parlamentara pentru verificarea retrocedarii Branului

Comisie parlamentara pentru verificarea retrocedarii Branului

0 114

Chiar daca s-a stins subiectul vanzarii Castelului Bran, problematica retrocedarii acestuia este inca de actualitate. Tudor Mohora, presedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si petitiilor din Camera Deputatilor, a declarat ca va propune infiintarea unei comisii de ancheta parlamentare care sa verifice legalitatea retrocedarii Castelului Bran.


Tudor Mohora a declarat ca la comisia pe care o conduce au fost primite sesizari in legatura cu modul in care s-a realizat aceasta retrocedare. El a spus ca au fost depuse sesizari in care se arata ca in acest obiectiv s-au facut „investitii masive” inaintea retrocedarii si ca exista unele semne de intrebare in legatura cu circumstantele retrocedarii. „Dorim sa cerem Camerei sa aprobe constituirea unei comisii de ancheta care sa cerceteze legalitatea retrocedarii Castelului Bran. Speram ca in decurs de o luna sa informam plenul daca s-a retrocedat cu respectarea conditiilor legale”, a mai spus Mohora.


?


La sfarsitul lunii ianuarie, Grupul Parlamentar al PRM din Camera Deputatilor a adresat Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din acest for legislativ o solicitare pentru realizarea unei cercetari asupra legalitatii retrocedarii Castelului Bran si a procedurii de scoatere la vanzare a acestuia de catre Dominic de Habsburg.


?


Dupa ce avocatii lui Dominic de Habsburg au facut la inceputul lunii decembrie 2006 o oferta de vanzare a Castelului Bran, in valoare de 60 de milioane euro Consiliului Judetean Brasov, ulterior, acestia au retras oferta, declarand ca negociaza vanzarea castelului pentru sume de pana in 100 de milioane de euro cu mai multi potentiali cumparatori din strainatate.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.