Comisie impotriva violentei in sport

Comisie impotriva violentei in sport

0 109

La Brasov a fost infintata comisia de actiune impotriva violentei in sport. O prima sedinta a acestia a avut loc de 1 martie. Astfel, in cladirea Prefecturii s-a desfasurat prima sedinta a Comisiei de actiune ?mpotriva violentei ?n sport, la care au participat si reprezentantii cluburilor de fotbal din divizia B si ai echipei de Handbal „Rulmentul”.


?


Reprezentantii Jandarmeriei au pus ?n discutie modalitatea de aplicare a OG 11/2006 privind prevenirea violentei ?n sport, iar pentru o corecta si deplina aplicare a prevederilor acesteia s-a hotarat ca accesul pe stadioane va fi permis cetatenilor care prezinta bilete de intrare. De asemenea, s-a descis constituirea unor grupuri mixte formate din jandarmi si reprezentanti ai firmelor de paza, care vor asigura ordinea publica, precum si demararea de catre cluburile sportive a procedurilor de achizitionare si montare pe stadioane a camerelor video de supraveghere.


?


Pe agenda de lucru a comisiei a figurat si discutarea proiectului de act normativ initiat de Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista, care prevede noi obligatii si planuri de actiuni ?n vederea prevenirii violentei ?n sport.


?


Comisia de actiune ?mpotriva violentei ?n sport, a fost constituita prin ordinul prefectului Aurelian Danu? si este coordonata de subprefectul Szakal Andras. Din comisie fac parte reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Sport, Inspectoratului Judetean de Politie, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Tara Barsei”, Inspectoratului Scolar, Autoritatii de Sanatate Publica, precum si reprezentantii din partea cluburilor si asociatiilor sportive din judetul Brasov.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.