«Comisie disciplinara» pentru secretarii localitatilor din judet

«Comisie disciplinara» pentru secretarii localitatilor din judet

0 70

Pentru a se asigura ca treaba in teritoriu, adica in intreg judetul Brasov, merge ca unsa, edilii nostri s-au gandit sa-i «traga de urechi » pe toti cei care nu se supun legii.


In acest sens, prefectul Adriana Dontu a convocat o sedinta pentru a institui o Comisie disciplinara. Motivul crearii unui astfel de organism este nou lege conform careia secretarii de localitati sunt asimilati acum functionarilor publici si raspund direct in fata primarilor. Neregulile «intrevazute» au fost cele legate de rezolvarea solicitarilor pe fond funciar si pe Legea nr. 10/2001.


Subprefectul Szakal Andras reclama nesupunerea secretarilor : „Mai au doar trei zile sa se conformeze. Aceste date sunt foarte importante, pentru ca ne vom putea da seama care este situatia din teritoriu si sa luam masuri pentru urgentarea formalitatilor […] Se pare ca se uita faptul ca despagubirile sunt o ultima solutie si ca solicitarile trebuie sa fie insotite de declaratiile beneficiarilor care refuza sa primesca terenuri, servicii sau alte bunuri la schimb. Daca nu exista aceste acte, dosarele ne sunt returnate de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor”. O alta hiba pe care o au de rezolvat edilii nostri este regimul juridic al islazurilor comunale, „pentru ca avem cazuri in care, desi legea stabileste clar ca aceste loturi trebuie folosite pentru beneficiarii legilor fondului funciar, se doreste schimbarea destinatiei acestora”, a mai declarat subprefectul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.