Comisia Udrea fara pedelisti

Comisia Udrea fara pedelisti

0 174

Pedelistii au hotarat sa nu participe la cercetarea ministrului Udrea Elena in legatura cu sumele cheltuite pentru o asa-zisa promovare a turismului in Romania. Ei au incercat si pe colegii de coalitie sa renunte, dar acestia au ramas, pana acuma, fermi pe pozitie. Astfel, Elena Udrea a ramas fara sustinatori din cadrul propriului partid, PD-L. In plus, ea va fi anchetata de o parte dintre membrii fostei comisii Ridzi.
Iata si componenta acestei comisii Udrea.
Seful comisiei de ancheta este liberalul Ludovic Orban, „prieten” bun de-al democrat-liberalilor. De aceea prim-vicepresedintele PNL nu ar putea fi suspectat de atitudine binevoitoare fata de ministrul Turismului.
In acest sens sa ne amintim: in martie 2006, Orban a provocat stupefactie la o sedinta a doamnelor liberale. „Va recomand sa nu urmati stilul de cariera politica al Ralucai Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea. Nu trebuie sa treceti prin patul niciunui sef daca vreti sa ajungeti la functii publice importante”, spunea atunci Orban.
De la liberali, si Adriana Saftoiu ar avea ocazia sa-si ia revansa fata de Elena Udrea. Cele doua au fost colege la Cotroceni in mandatul presedintelui Traian Basescu, prima transa. Relatia tensionata dintre Elena Udrea, pe atunci sefa Cancelariei prezidentiale, si Adriana Saftoiu, care era purtatorul de cuvant al presedintelui, a fost de notorietate.
In componenta comisiei, social-democratii si-au desemnat deputatii care au facut o figura buna in precendenta comisie Ridzi: Nicu Banicioiu, acum vicepresedintele comisiei Udrea, Aura Vasile si Robert Negoita. Acesta din urma a fost la un pas de a fi recuzat din comisie pe motiv de incompatibilitate. Democrat-liberalii au invocat faptul ca Negoita este proprietatul unui hotel fara aviz de functionare.
UDMR si-a desemnat, in comisia Udrea, deasemenea reprezentul care a anchetat-o si pe Monica Iacob Ridzi: deputatul Petru Lakatos.
Proaspeti intr-o astfel de comisie de ancheta sunt deputaþii Vasile Bleontu si Dumitru Chirita, de la PSD, si Claudiu Taga, de la PNL.
Ieri, comisia parlamentara de ancheta s-a reunit pentru a stabili Regulamentul propriu de organizare si functionare, lista celor care vor fi invitati la audieri, documentele care vor fi solicitate, precum si programul de lucru.
Asa ca „eliberati ringul, incepe prima runda”!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.