Comisia pentru Castelul Bran nu mai pleaca in Spania

Comisia pentru Castelul Bran nu mai pleaca in Spania

0 213

Cei cinci membri ai comisiei Consiliului Judetean Brasov desemnata sa analizeze oportunitatea si capacitatea forului legislativ de a achizitiona Castelul Bran nu vor mai pleca marti in Spania pentru discutii cu operatorul international E-Cultura, asa cum anuntase presedintele CJ, Aristotel Cancescu. Motivul precizat de consilierul independent Iancu Vespasian Augustin, presedintele Comisiei, fiind neparcurgerea in totalitate a documentatiei necesare.


„Abia marti se va intruni prima sedinta de lucru a comisiei. Pana acum, ne-am intalnit doar pentru a desemna presedintele comisiei. De aceea nu va fi, deocamdata, nicio plecare in Spania. Am reprogramat-o pentru o data ulterioara. Probabil spre sfarsitul saptamanii viitoare. Nu putem sa plecam, inainte de a finaliza un program al comisiei si parcurgerea in toatalitate a documentelor existente in CJ”, a declarat Iancu Vespasian.


De asemenea, presdintele comisiei a precizat ca este posibila chiar o deplasare si o discutie a comisiei la fata locului, cu directorul muzeului Bran, Narcis Dorin Ioan.


?Daca negocierile vor evolua in sens pozitiv, operatorul international E-Cultura ar urma sa evalueze obiectivul turistic si sa se implice in exploatarea acestuia pe o perioada de 12 ani. De asemenea, compania spaniola si-a exprimat intentia de a investi si in renovarea sau modernizarea castelului.


In cadrul sedintei plenului Consiliului judetean desfasurate la inceputul saptamanii trecute, consilierii judeteni au fost de acord ca Muzeul Bran trebuie sa ramana in administrarea comunitatii brasovene, dar achizitionarea acestuia sa se faca la un pret rezonabil si nu cat a propus mostenitorul Dominic de Habsburg, 60 de milioane de euro.


Comisia de analiza a CJ Brasov este formata din cinci membri: Iancu Vespasian Augustin – presedinte, Silviu Costea, Lucian Ionescu, Florin Staicu si Marko Gabor.


Comisia trebuie sa analizeze printre altele oportunitatea si capacitatea comunitatii de a cumpara castelul, fundamentarea valorii de 60 de milioane de euru, sa demareze negocieri cu o banca austriaca (americana!) ce urmeaza sa acorde un credit Consiliului Judetean, sa analizeze posibilitatea de rambursare a sumei contractate si sa selectioneze firma de audit ce urmeaza a verifice evaluarea castelului. Pentru acest ultim aspect, Cancescu a declarat ca se va contacta, pentru discutii, patru firme de audit: DO Conti Audit SRL, Deloitte & Touche, Price Waterhouse Cooper si KPMG.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.