Comisia Europeana promoveaza agricultura ecologica

Comisia Europeana promoveaza agricultura ecologica

0 58

Comisia Europeana a anuntat ca lanseaza la sfarsitul acestei saptamani, o noua campanie de promovare dedicata alimentelor si agriculturii ecologice. Aceasta actiune are ca scop cresterea nivelului de constientizare si de recunoastere de catre consumatori a produselor ecologice, in special in randul tinerilor si al copiilor.
Acesta noua campanie este lansata la Targul de agricultura Foire de Libramont din Belgia, sub sloganul „Agricultura ecologica. Buna pentru natura, buna pentru tine“. Cererea de produse ecologice este in crestere, ceea ce ofera oportunitati noi de afaceri pentru toate sectoarele din lantul de aprovizionare cu alimente. In ultimii ani, numarul operatorilor ecologici a crescut semnificativ, piata europeana ecologica de desfacere cunoscand o crestere masiva, intre 5 si 30 la suta, in majoritatea tarilor, inclusiv in noile state membre. Cererea crescanda a consumatorilor intareste piata ecologica si ofera noi oportunitati fermierilor si procesatorilor.
De asemenea, Comisia Europeana va anunta competitia pentru crearea unei noi embleme pentru o agricultura ecologica. Aceasta campanie a fost dezvoltata utilizand abordarea de tip umbrela, care serveste intereselor operatorilor ecologici nationali din cadrul UE si ii sustine pe acestia in promovarea activa a agriculturii ecologice. CE a creat campania in cooperare cu grupul de experti in promovarea agriculturii ecologice.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.