Comisia Europeana nu agreaza ideile lui Basescu

Comisia Europeana nu agreaza ideile lui Basescu

0 97

Comisia Europeana recomanda Romaniei sa pastreze organizarea administrativ-teritoriala, actuala, pe judete. Propunerea vine din partea comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn.
Oficialul sustine ca Romania trebuie sa-si puna in aplicare programele de dezvoltare regionala pentru perioada 2007 – 2013 in structurile administrative pentru care programele au fost concepute si convenite cu Comisia Europeana.
Comisarul avertiteaza ca o eventuala reorganizare, inainte de anul 2013, va avea efecte negative asupra fondurilor europene primite prin Programul de Coeziune.Premierul Emil Boc sustinea zilele trecute ca reimpartirea Romaniei trebuie facuta pentru a accesa mai multi bani de la Uniunea Europeana.

Udemeristi dau inapoi
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca reprezentantii UDMR nu vor accepta nici varianta de opt regiuni plus doua judete dar nici varianta simpla cu opt regiuni. Liderul UDMR a adaugat ca proiectul reorganizarii ar trebui amanat si ca reformele nu se fac de pe o zi pe alta. ,,Maine in CRU vom formula un punct de vedere, varianta „opt plus doi” nu merge, varianta „opt” nu merge, in rest discutam”, a precizat presedintele UDMR.Cat despre propunerea presedintelui Traian Basescu, presedintele Uniunii a tinut sa precizeze ca nu a vazut nici un coleg entuziasmat de aceasta, cum de altfel nici el nu este. Totodata, liderul a adaugat ca Uniunea nu isi doreste instabilitate politica sau economica si reprezentantii UDMR sunt interesati in mentinerea coalitiei de guvernare din acest moment, chiar daca exista majoritati in anumite judete, constituite cu partide din USL. Varianta iesirii de la guvernare nu a parut posibila pentru Kelemen Hunor: „Niciodata nu am trecut peste vointa colegilor, dar sa nu va ingrijorati, fiindca nu se va vota asa ceva”, a spus el.

Udrea considera ca doar PDL si UDMR lucreaza in interesul Romaniei
Vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, Elena Udrea, a declarat, astazi, ca puterea nu poate decat sa amane reorganizarea administrativa a tarii daca nu exista suport politic pentru acesta. Declaratia oficialului PDL a fost facuta, sambata, la Primaria Lipova din judetul Arad, si a venit ca raspuns la intrebarea jurnalistilor privind reorganizarea administrativa a tarii.
,,Daca nu exista suport politic pentru trecerea legii, nu ne ramane decat sa o amanam, dar PDL si UDMR ar trebui sa lucreze in interesul Romaniei”, a mai afirmat Elena Udrea.
Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.