Comisia Europeana mentine plafonul de emisii de CO2

Comisia Europeana mentine plafonul de emisii de CO2

0 69

Proiectul Comisiei Europene privind reducerea emisiilor de gaze poluante prevede ca Romania isi va putea creste emisiile de CO2, pe fondul unei economii in dezvoltare. Planul CE pentru protectia mediului prevede, in cazul Romaniei, cresterea cu 19% a emisiilor de CO2 pana in 2020, ceea ce va permite continuarea cresterii economice.


??????????? Singurul stat care va beneficia de indulgenta este Bulgaria, careia i-a fost acordata o cota de 20%. Celelalte tari vor fi nevoite fie sa mentina cresterea acestor emisii in limite cat se poate de scazute, fie sa si le reduca prin folosirea unor surse de energie nepoluante.


??????????? Comisarul european Leonard Orban a declarat ca „pachetul propus este favorabil Romaniei” si a apreciat solidaritatea UE fata de statele noi membre. Orban a mai precizat ca decizia CE nu are nici o legatura cu procesul intentat impotriva acesteia de un grup de state nemultumite de cotele stabilite initial, printre care si Romania. Contestatia statelor respective a venit odata cu hotararea CE de a le obliga sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu cel putin 10% si a vizat faptul ca in atributiile CE nu intra stabilirea acestor cote.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.