„Comisia de tăiat hârtii a Guvernului Ciolos promite mai putină birocraţie!

„Comisia de tăiat hârtii a Guvernului Ciolos promite mai putină birocraţie!

0 349

Marţi a trecut prin Guvern o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens prin care se promite mai putina hartie si mai multa digitalazare. Lupta împotriva birocratizării, spun oficialii din zona tehnocratilor a început acum cinci luni când s-a înfiinţat aceasta nouă comisie (Comisia de tăiat hârtii) care a vrut să afle ce documente sunt inutile. De exemplu, românii nu vor mai trebui să alerge după cazierul judiciar, iar copiile după cartea de identitate vor putea fi trimise şi prin email, atunci când sunt cerute de diferite instituţii.
Cazierul judiciar va fi cerut doar de către instituţii, adică nu vor mai fi folosite persoanele fizice ca intermediar. Instituţia care are nevoie de cazier îl va cere de la poliţie şi vor fi scutite de drumuri aproape 2,5 milioane de români care se adresau poliţiei pentru acest lucru.dosare
Copiile după cartea de identitate vor putea fi trimise şi prin e-mail, după ce vor fi scanate.
Premierul a anunţat că pachetul de măsuri mai prevede eliminarea copiilor legalizate, dar şi plata de către cetăţeni a unei singure taxe, într-un singur loc, pentru eliberarea paşaportului sau a cărţii de identitate.
Taxa de eliberare a CI sau a paşaportului se va plăti o singură dată, într-un singur loc, astel se va termina telefonul fără fir şi pentru aceste documente.
Adeverinţa de venit se taie – era necesară pentru cei care vroiau să se înscrie la şomaj.
Au fost făcute foarte multe cereri pentru simplificarea documentelor Fiscului. Două formulare care erau necesare investitorilor, oamenilor de afaceri, vor fi simplificate.
Cetăţenii îşi vor putea plăti taxele şi impozitele şi cu cardul, nu doar prin transfer bancar sau cash.
Si ca sa vedeti cat a lucrat „Comisia” premierul Dacian Cioloş a anunţat luni la Radio România Actualităţi că documentele ce vor fi adoptate au la bază sugestii făcute de cetăţeni pe platforma de internet „maisimplu.gov.ro”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.