Comisia de circulatie nu explica oportunitatea prioritatii pentru politisti

Comisia de circulatie nu explica oportunitatea prioritatii pentru politisti

0 2145

Comisia de circulatie din cadrul Primariei a facut, in sfarsit, publica motivatia instalarii semnelor „Cedeaza trecerea” la intersectia Strazii Nicolae Titulescu cu fundatura Diminetii, unde isi are sediul Politia Municipala. Explicatiile autoritatilor arunca, insa, si mai multe semne de intrebare asupra oportunitatii instituirii unei prioritati abuzive pentru masinile Politiei

Comisia de circulatie din cadrul Primariei a facut, in sfarsit, publica motivatia instalarii semnelor „Cedeaza trecerea” la intersectia Strazii Nicolae Titulescu cu fundatura Diminetii, unde isi are sediul Politia Municipala. Explicatiile autoritatilor arunca, insa, si mai multe semne de intrebare asupra oportunitatii instituirii unei prioritati abuzive pentru masinile Politiei. Oamenii legii au cerut masura chiar daca li s-a explicat ca va fi una provizorie, in conditiile in care zona urmeaza sa fie sistematizata:
Nu este singura anomalie a deciziei. Comisia de circulatie si-a dat acordul instituirii prioritatii pentru fundatura politistilor cu conditia ca instalarea semnelor sa fie dublata de prezenta unui echipaj de politie in zona, care sa se asigure ca indicatoarele sunt respectate de catre soferi.
Atunci, de ce mai este nevoie de semne, daca politistii tot pazesc intersectia? Echipajul detasat acolo ar putea sa dirijeze traficul pentru a permite fluxul masinilor de politie fara sa nevoie sa existe marcaje de obligativitate pentru conducatorii auto.politia-rutiera m
Argumentul suprem al inutilitatii semnelor de cedeaza trecerea ramane insa acela ca masinile de politie care ies sau intra din misiuni au oricum prioritate daca sunt semnalizate legal. Asta daca nu cumva este valabila banuiala exprimata de mai multi soferi brasoveni cum ca unii politisti in masini neinscriptionate s-au plictisit sa astepte cateva secunde cat le lua sa intre sau sa iasa de pe strada Titulescu.
Peste 400 de brasoveni au semnat pana acum petitia prin care se cere revenirea la vechile reguli in intersectia strazilor Titulescu si Diminetii, demers care presupune depunerea unui amendament in comisia de circulatie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.