Comisia a hotarat Elene Udrea – urmarire penala

Comisia a hotarat
Elene Udrea – urmarire penala

0 154

Comisia de ancheta a activitatii si cheltuielilor Ministerului Turismului solicita Camerei Deputatilor sa faca demersurile pentru inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Elena Udrea si sa aprobe revocarea acesteia din functie, a anuntat, ieri, presedintele Comisiei, liberalul Ludovic Orban.
Comisia parlamentara solicita inceperea urmariri penale pentru ministrul Turismului, Elena Udrea, pentru abuz in serviciu, neglijena in serviciu, instigare la infractiunea de abuz contra interesului public si conflict de interese.
E ceva, nu? Daca pica Basescu si daca cercetarile parchetului se fac corect si fara trageri de timp, traista de 3 pedepse ale blondei turiste s-ar putea umple cu vreo zece – doispe ani de parnaie.
De asemenea, Comisia recomanda si revocarea Elenei Udrea din functia de ministru al Turismului. Potrivit Constitutiei insa, premierul este cel care solicita presedintelui revocarea din functie a unui ministru.
Si ce, il vedeti cumva pe Boc in stare sa-i ceara asa ceva lui Basescu? Aida de! Udrea nu e Andronescu, la care sa poti latra cum vrei, pentru ca este umblata mai mult printre rafturi cu carti decat prin vagabondaj electoral cu papat aiurea de bani de la buget. In plus, nu latri la muierea care calca prin ograda stapanului ca prin propria ograda, caci iti poti pierde osul, ajungand maidanez.
Raportul final votat ieri de Comisia parlamentara de ancheta are 169 de pagini si 19 anexe. Documentul este structurat pe 17 puncte, ultimul cuprinzand concluziile si propunerile finale ale Comisiei.
In raport, Comisia solicita Camerei Deputatilor sa aprobe sesizarea Curtii de Conturi pentru verificarea modului in care a fost realizata executia bugetara de catre Ministerul Turismului, verificarea oportunitatii si legalitatii cheltuirii banilor publici cu ocazia campaniei de promovare a evenimentelor derulate de Ministerul Turismului, intre care vestitul „Romania the Land of Choice”, desfasurat la Paris, in 25 iunie 2009, contractele de publicitate internationala de pe Eurosport si CNN, programul „Paste in Bucovina”, contractul pentru organizarea evenimentului „Lumina la Malul Marii”.
De asemenea, Comisia cere verificarea modului in care au fost cheluiti banii publici pentru desfasurarea concertului de la Mamaia al lui Goran Bregovici, precum si cheltuirea banilor publici in cadrul tuturor celorlalte contracte de achizitii publice care fac obiectul cercetarii din raportul Comisiei, precum si cofinantarea unor investitii in infrastructura turistic.

Si daca stam sa privim bine, Comisia nu-si putea permite sa concluzioneze aiurea si fara temeiuri, stiind cat de clontoasa este madama Udrea. Pe langa toate astea, ce a comis colega de partid si fosta ministresa la Tineret, coana Ridzi, o face pe aceasta din urma sa para un puisor nevinivat si cu pufusor bland pe ea, si totusi a trebuit sa renunte la Palatul Victoria.
Oricum, dinamita cu fitilul aprins se afla pe moment in poala Elenei Udrea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.