Comisarul Moldovan se întoarce:”Hai siktir mă coardă bătrană”!

Comisarul Moldovan se întoarce:”Hai siktir mă coardă bătrană”!

0 414

Trupa Taxi şi actorul Victor Rebengiuc au lansat împreună o piesă-manifest Victor Rebengiuc: „Sunt disperat pentru că nu mă pot despărţi de comun… „Morţii mă-tii de PSD!“ 
Discursul şocant al solistului trupei Taxi şi Victor Rebengiuc care au colaborat pentru piesa „Ca ei“. Refrenul este livrat prin vocea actorului Victor Rebengiuc, altfel, un critic acerb al actualei guvernări: „Bă, nenorociţilor/ Nu vă doresc să vă crape nici capul, nici inima în trei/ Bă, nenorociţilor/ Nu vă doresc nici să muriţi/ Vă doresc să trăiţi/ Vă doresc să trăiţi ca ei“.

Actorul Victor Rebengiuc, periodic se vrea bagat in zeamă.Nu tocmai „de mult” se războia cu regizorul Sergiu Nicolaescu, pe care il „reclama” ca ar fi zis: „un actor talentat e unul care ştie să stea bine pe cal”.
Rebengiuc se lauda atunci că nu şi-a dorit niciodată să joace într-un film făcut de Nicolaescu si tam-nisam, a făcut afirmaţii tăioase la adresa acestuia. Rebengiuc şi-a motivat atunci atitudinea prin curajul său de a nu fi făcut compromisuri (?!).
Hodoronc tronk:„Îmi menţin părerea că pentru Sergiu Nicolaescu un actor talentat e unul care ştie să stea bine pe cal. Asta a apărut într-un interviu de-al lui, Eu nu spun minciuni niciodată. Dacă va afirma că mint, înseamnă că mă confundă cu el însuşi. Eu nu ştiu să mint. Dacă ştiam, poate acum eram şi eu în Parlament. Eu n-am ce să-i dovedesc lui despre verticalitatea mea, că nu mă interesează.  
Nu am nimic cu persoana lui, ci cu lipsa lui de talent, cu genul de filme pe care le face. Noi doi n-avem cum să ne întâlnim. El face nişte filme şi e bine pentru el. Dar pe mine asta nu mă interesează.   
Sigur că şi eu am lipsuri, şi faptul că nu ştiu să călăresc poate fi unul dintre ele. Dar şi aşa nu mi-aş fi dorit sub nici o formă să joc cu Sergiu Nicolaescu”.   

Surprins, Sergiu Nicolaescu a negat atunci, în 2013, și mai târziu  că ar afirmat vreodată aşa ceva: „E ridicol să afirmi că un regizor consideră că un actor e bun dacă… ştie să călărească.  N-am spus eu şi nu cred ca poate nimeni să spună aşa ceva. E o minciună”.
Adevarat, nu cunosc vreun mare actor american sau englez care să nu fi călărit foarte bine în filmele în care au jucat. Eu am lucrat, ca regizor, cu Orson Welles, cu Lawrence Harvey şi cu mulţi actori de talie mondială. Dacă Rebengiuc are complexe, l-aş sfătui să şi le păstreze.  
Eu îl consider in continuare pe Rebengiuc un actor foarte bun, dar, aşa cum a şi recunoscut, nu ştie multe lucruri. Eu nu l-am luat niciodată în nici un film de-al meu, şi poate de-asta a reacţionat aşa. Nu regret că n-am lucrat cu el, tot aşa cum nici el vad ca nu regretă că n-a lucrat cu mine.

Rebengiuc şi-a pus  atunci breasla-n cap. Iata ce declara, și dupa moartea lui Sergiu Nicolaescu.
Regizorul Nicolaescu nu a avut idei geniale. E aservit si… ne-a servit filme comerciale de succes, unele  instrumente in mana propagandei comuniste. Vezi ,,Cu mainile curate… ,,Unii au devenit mari actori prin acesti regizori care le-au descoperit talentul”
Evident ca Victor Rebengiuc nu a devenit mare actor datorita lui Sergiu Nicolaescu, mai ales ca nu a jucat in filmele lui…. Oricum, a reușit  performanțe,  cu brio, a lucrat în teatru de unde a ieșit le pensie fără să fie nevoie să se… recalifice ca lăcătuș sau instalator… Oricum după aceastăe declarații trebuia să tragă apa,.. Desi Sergiu Nicolaescu ne-a dat destule filme care ne-au placut, notabile ca filme istorice, cu participari masive de figuranti(Dacii, Mihai Viteazul,Columna), Adevarat, filme de artă 
cinematografica cum au facut Ciulei sau Daneliuc, nu a facut. Dar de aici la …  „Acrii sunt strugurii si Rebenciuc Mălai Viteazu viseaza „… e doar jenant!
Cica saracu Rebe nu a facaut filme cerute de propaganda? Hai siktir!!! 
Dar filme istorice de propaganda: Dreptate în lanțuri, Castelul condamnatilor, Cantemir, sau Buzduganul cu 3 peceti ?
Ba da… numa ca filmele alea a lu’ Nicolaescu aveau si PUBLIC! Mult!!
Să nu uit „Departe de Tipperary” …filmu’ ala care descria „tradarea” de la Tamadau!! a țaraniștilor. Pai tocmai El? …Ntz. ...Rebe zice, nu ca nu stia sa calareasca … Aiurea, nu avea „atitudine” pozitiva – acea fortza interioara, potrivita rolului de film  pentru a fi un erou credibil… 
Bun de roluri,  precum „Pampon”, de ofiter SS (rol secund), legionar (rol secund), de victima (în Padurea spanzuratilor).
Cu astea nu putea fi un „erou”la public . Pur si simplu, nu ca nu stia sa calareasca, dar nu avea nici atitudine, vorba lu’ becali… Vine cam asa: va inchipuiti pe tanarul Woody Allen sa joace pe Ringo din legendara 
Diligenta? Sau pe Ben Affleck distribuit in rolul serifului betiv din True Grit? Ntz… John Wayne era cel indicat. E drept ca Wayne se juca pe el insusi … fiindca el intruchipa EROUL de film. Asa ca Hrebe se victimizeaza degeaba. A da. Filmele lui Nicolaescu nu erau „capodopere”, dar ca alea americane; placeau si aduceau bani multi !!! Dar asta e: la 87 de ani o mai iei si razna câte o dată! Pe ecran, merge… In viatza, ntz! Dimpotriva, e dezgustator si ultraPenibil !!
Comisarul Moldovan  (neangajat politic)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.