Comisarii OPC Brașov au aplicat în acest an 157 amenzi cu o...

Comisarii OPC Brașov au aplicat în acest an 157 amenzi cu o valoare de peste 1,1 milioane de lei

0 184

Majoritatea celor aproape 1800 de acțiuni de control desfășurate de OPC în prima jumătate a anului au avut la bază reclamații ale cetățenilor

Peste 1200 de reclamații înregistrate la Protecția consumatorilor în prima jumătate a acestui an. Nemulțumiți de hrana primită sau de condițiile de cazare sau simțindu-se nedreptățiți de serviciile financiare la care au apelat, brașovenii s-au plâns Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru Brașov. Comisarii OPC au aplicat 157 de amenzi în valoare totală de peste 1,1 milioane lei.
Majoritatea celor aproape 1800 de acțiuni de control desfășurate de OPC în prima jumătate a anului au avut la bază reclamații ale cetățenilor.

Cele mai multe controale au avut loc și în acest an la restaurantele, terasele și magazinele care comercializează produse alimentare.
Claudiu Sorin Susanu, comisar șef, CJPC Brașov, apreciază că un efect benefic are activitatea comisariatului de informare, conștientizare consiliere și mediere și speră ca toți agenii economici să înțeleagă că nu trebuie să fie mai presus de orice câștigul financiar.

Valoarea mărfurilor oprite definitiv de la comercializare a depăşit 21 000 de lei, cu 3000 de lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.
De asemenea, comisarii CRPC au recuperat aproape 200.000 de lei.
Fiecare din cei 10 comisari cu drept de control a efectuat în medie 176 acțiuni de control în primele șase luni ale acestui an.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.