Combustibilii fosili taie padurea!

Combustibilii fosili taie padurea!

0 132

Suprafete ale fondului forestier national pot fi reduse pentru exploatarea resurselor de petrol si gaze naturale, precum si pentru realizarea retelelor de comunicatii si apa potabila, tn baza unei ordonante de urgenta aprobate in ultima sedinta de Guvern.
Noile reglementari, care modifica Legea Codului Silvic, asigura cadrul legal pentru a permite reducerea suprafetei fondului forestier national pentru explorarea si exploatarea resurselor de petrol si gaze naturale, precum si pentru realizarea retelelor de comunicatii si a retelelor de apa potabila, informeaza Executivul.
„O alta prevedere ti vizeaza pe operatorii economici care au avut aprobari de ocupare temporara a terenurilor din fondul forestier national, nu le-au restituit apte de a fi tmpadurite, tnsa solicita noi aprobari de ocupare. Astfel, noile reglementari precizeaza ca este interzisa aprobarea ocuparii temporare de terenuri din fondul forestier national pentru operatorii economici care nu au redat circuitului silvic terenurile forestiere ocupate anterior tn cadrul aceluiasi ocol, terenuri apte de a fi tmpadurite. Exceptie fac situatiile de urgenta”, se arata tntr-un comunicat al Guvernului.
Perioada de timp pentru care poate fi aprobata ocuparea temporara de terenuri din fondul forestier este de maximum 10 ani, cu posibilitatea prelungirii pe perioade succesive de maximum tnca 10 ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.