Combinatii de 12 prezidentiabili luati …cate 3, 4, hai 5

Combinatii de 12 prezidentiabili luati
…cate 3, 4, hai 5

0 58

Balonul umflat artificial al marilor infruntari intre candidatii la prezidentiale s-a spart in timp ce staffurile de campanie ale celor 12 inca pompau din greu. Tarcoalele pe care si le dau de cateva zile prezidentiabilii cu sanse s-au cam terminat. Era timpul ca insii creditati cu capacitatea de a intra in turul 2 sa se intalneasca in direct la televiziuni, sa se uite unii in ochii altora (cu o ajustare prezbitera in cazul lui Traian Basescu) si sa dea drumul la schimbul de replici pe care natia il asteapta cu sufletul la gura.
In locul spectacolului mereu amanat de strategii de campanie, contracandidatii ocupa spatiul de emisie al televiziunilor care ii curteaza sau care ii denigreaza cu scuze penibile sau acuze de lasitate. Cei care ar fi venit dar n-au avut cu cine sa se bata se umfla cocoseste in penajul electoral, tot mai rarit pe masura ce se apropie 22 noiembrie. Cei care invoca superior scuze pentru absenta de la intalnire pretind, dimpotriva, ca ei sunt castigatorii rundei nedisputate. Greii prezidentialelor fac un wrestling de doi bani pe ringul mediatic, in care discursurile de la inceputul si de la finele partidei de lovituri simulate sunt infinit mai lungi decat lupta in sine. Mai mult au transpirat purtatorii de cuvant prin studiouri, incrancenandu-se sa gaseasca scuze pentru sefii lor absenti sau, dimpotriva, sa demonstreze ca alegerile sunt deja castigate prin abandon.
Unul din capetele care va cadea, cu siguranta, este cel al directorului Televiziunii Romane, care si-a ratat menirea de a oferi tuturor candidatilor spatiu de intalnire, calcand in picioare traditia infruntarilor de la TVR. Epitetul de nou mogul media, cu care l-a gratulat Traian Basescu, chiar i se potriveste lui Alexandru Sassu, instalat de PSD la conducerea PSD. Postura care alimenteaza suspiciunea ca singurul obiectiv al lui Geoana in aceasta campanie este sa se lase alergat prin studiouri fara sa se impiedice si sa adaste pret de o confruntare.
Eventuala intalnire – in cazul in care va fi, totusi, una – se anunta deja un esec colosal, desi publicul ar putea sa jubileze. Discursurile ratate la confruntari care n-au mai avut loc se vor invalmasi deodata in gura candidatilor, care vor dori sa-i arunce contracandidatului in fata tot ceea ce n-au izbutit sa-i spuna pana acum. Stropselile stranse in gusa (eventual Cosmin Gusa) de cei 3, hai 4 insi cu sanse pot acoperi cu succes prestatia tribunului Vadim si a euroierului Becali, care se tureaza inutil pe tusa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.