Combaterii fraudei în achiziţiile publice finanţăta de CE

Combaterii fraudei în achiziţiile publice finanţăta de CE

0 91
Consiliul Superior al Magistraturii salută aprobarea finanţării de către Comisia Europeană a unui proiect transnaÅ£ional dedicat combaterii fraudei în achiziÅ£iile publice, în care CSM ÅŸi INM au statut de parteneri.
Potrivit unui comunicat al CSM transmis vineri AGERPRES, proiectul ''Combaterea infracÅ£ionalităţii în domeniul achiziÅ£iilor publice. O abordare operaÅ£ională'', care se va derula pe durata a 26 de luni, a fost depus de Freedom House România, în cadrul Programului ''Prevention and fight against crime: general call ISEC 2011'', gestionat de DirecÅ£ia Generală Afaceri Interne a Comisiei Europene.
Sursa citată precizează că CSM ÅŸi Institutul NaÅ£ional al Magistraturii au calitatea de parteneri, alături de alte autorităţi ÅŸi instituÅ£ii publice din România, cu un rol esenÅ£ial în succesul acestuia, iar grantul acordat (care acoperă 90% din costurile proiectului) are o valoare totală de peste 427.000 €euro. 
"După cum se cunoaÅŸte, CSM acordă o atenÅ£ie deosebită formării magistraÅ£ilor, prin intermediul INM, în materia combaterii infracÅ£iunilor privind achiziÅ£iile publice, răspunzând astfel nu doar recomandărilor CE în cadrul Mecanismului de Cooperare ÅŸi Verificare, ci, mai ales, interesului cetăţenilor români ÅŸi al mediului de afaceri de a avea proceduri transparente de achiziÅ£ii publice ÅŸi de prevenire ÅŸi combatere a corupÅ£iei în sistemul public", subliniază CSM.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.