Comasarea alegerilor in dezbaterea guvernului

Comasarea alegerilor in dezbaterea guvernului

0 60

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, ca proiectul de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare contine restrictii, cum ar fi faptul ca o persoana nu poate sa candideze simultan pentru functia de primar si pentru un mandat de deputat sau senator: „In proiectul discutat astazi in coalitie sunt restrictii – un candidat nu poate sa candideze pentru functia de primar si cea de presedinte al Consiliului Judetean sau pentru functia de primar si cea de deputat sau senator sau pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean si pentru cea de deputat sau senator”, a precizat Gheorghe Flutur, citat de Mediafax.
El a motivat aceste restrictii aratand ca, in cazul in care o persoana care ar candida pentru functia de primar si un mandat de parlamentar ar castiga in ambele variante, ar trebui sa se organizeze din nou alegeri pentru locul ramas vacant in urma optiunii persoanei in cauza.
Potrivit lui Gheorghe Flutur, coalitia se concentreaza pe votarea bugetului de stat pe anul 2012 si pe stabilirea calendarului de alegeri pentru anul viitor. El a tinut sa precizeze ca proiectul privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare nu reprezinta o lege electorala: „Nu discutam de o lege electorala, coalitia doreste sa se refere doar la comasarea alegerilor, si nu la altceva”, a explicat Gheorghe Flutur.
Intre cele doua forte principale ale Coalitiei, PDL si UDMR sunt cateva puncte de divergente inca in suspensie. Oricum PDL nu este de acord cu propunerea UDMR ca de la fiecare judet se intre in alegeri doar doua fuctii de senatori.
Proiectul, dupa o analiza in Coalitie dublata de o noua dezbatere in UDMR, a fost parcurs intr-o prima lectura in sedinta de Guvern.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.