Comandau: Om de zapada gigant

Comandau: Om de zapada gigant

0 307

Un om de zapada inalt de aproape sapte metri va fi ridicat sambata in comuna covasneana Comandau, prin efortul catorva zeci de oameni.
Primarul localitatii, Kocsis Bela, a declarat pentru AGERPRES ca omul de zapada va fi principalul punct de atractie al Serbarilor zapezii, eveniment care atrage anual turisti din intreaga tara.
Pana in prezent s-au gasit aproape 20 de voluntari dispusi sa participe la ridicarea uriasului om de zapada, dar cu siguranta vor mai fi si altii dornici sa le dea o mana de ajutor la rostogolitul bulgarilor.
Programul Serbarilor zapezii mai cuprinde, printre altele, un raliu si un bal in aer liber.
Kocsis Bela a declarat ca, spre deosebire de anii precedenti, toate manifestarile au fost concentrate intr-o singura zi, masura fiind luata pe fondul crizei si al bugetului de austeritate.
Unul dintre cei mai mari oameni de zapada din lume a masurat 37 de metri si a fost ridicat in 2008 intr-un orasel american. Acesta era atat de mare, incat cei care l-au construit i-au pus schiuri in loc de gene si pneuri vopsite in rosu in locul gurii.
In Lituania, omului de zapada i se spune “Omul fara minte”, iar in Japonia acesta poarta in mod obligatoriu pe cap o galeata rasturnata. Dar, indiferent de tara, in general toti oamenii de zapada au cateva elemente comune: un morcov in loc de nas si carbuni in loc de ochi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.