Comandamentul de iarna a luat la control PENSIUNILE din Bran-Moeciu

Comandamentul de iarna a luat la control PENSIUNILE din Bran-Moeciu

0 74

Comandamentul de iarna instituit in acest an in judetul Brasov a demarat o serie de controale la pensiunile de la Bran si Moeciu.
Astfel, nu mai putin de 200 de agenti economici din zona au fost luati la intrebari, iar actele acestora au fost luate la puricat.
Amenzile totale care s-au aplicat s-au ridicat la aproximativ 370 000 de lei.
Cei care incalca legea dintre proprietarii de pensiuni, dar si dintre cei care desfasoara activitati de alimentatie publica din zona Bran – Moeciu – Fundata vor plati scump.
Comisarii de la Protectia Consumatorilor au cerut de la Registrul Comertului date despre pensiunile care functioneaza legal in Bran-Moeciu-Fundata, dar, in paralel, au „prospectat“ pe Internet oferta de cazare.
Pentru a-i descoperi pe cei care nu au autorizatii de functionare, comisarii au facut rezervari la aceste pensiuni, iar la cateva minute dupa ce s-au cazat, a aparut si echipa de control, astfel ca obisnuitele replici „sunt prietenii familiei veniti in vizita“ ori „dati-mi voie sa va prezint rudele mele“ nu au mai functionat.
„In toate aceste cazuri am decis inchiderea temporara a unitatilor de cazare pana la intrarea in deplina legalitate. Daca ei vor continua sa primeasca turisti, iar acest lucru va fi constatat de viitoarele controale pe care le vom face, vom da decizii de inchidere definitiva“, au declarat comisarii aflati in control, citati de cotidianul Adevarul.
Comerciantii din fata Castelului Bran au avut si ei de platit cu varf si indesat in cazul in care produsele lor nu aveau acte de provenienta sau erau vandute drept alimente „eco” cand, de fapt, fusesera cumparate din supermarket si „re-etichetate”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.