Comăna, Crihalma şi Ticuş vor fi reconectate la infrastructura judeţului

Comăna, Crihalma şi Ticuş vor fi reconectate la infrastructura judeţului

0 162

În zonă a fost deja instalat şantierul pentru construirea noului pod peste Olt, în locul celui măturat de ape la inundaţiile din vară

În zonă a fost deja instalat şantierul pentru construirea noului pod peste Olt, în locul celui măturat de ape la inundaţiile din vară. Contractul are o valoare de 18,8 milioane lei iar lucrările de reconstruire vor începe săptămâna viitoare.
Primele probleme pe podul de la Comăna au apărut încă de anul trecut şi s-au acutizat după inundaţiile din luna martie a acestui an.

Pe 30 iunie, cînd intemperiile au revenit în Ţara Făgăraşului, Oltul s-a revărsat, iar podul, deja afectat de inundaţiile anterioare, a fost luat de ape. Întreaga comunitate din comuna Comăna a suferit; localnicii sunt disperaţi pentru că au de străbătut kilometri întregi în fiecare zi pentru a ajunge din sate spre centrul comunei.
Noul pod va fi realizată prin Compania Naţională de Investiţii în baza unui contract de lucrări în valoare de 18,8 milioane lei.
Lucrările sunt executate de o firmă din Oneşti, care, pentru început, va aduce în şantierul de la Comăna 40 de muncitori. Valerian Dascălu, dirigintele de şantier, preconizează ca în 2019 în jurul datei de 20 august să deschidă circulaţia pietonală iar în 30 septembrie şi circulaţia cu mijloace auto.
Conform proiectului tehnic, noul pod va fi din beton, va avea o lungime de 86,60 metri şi rampe de acces cu o lungime de 640 de metri.
Lăţimea părţii carosabile va fi de 7,8 metri, iar rampele vor avea şase metri. De asemenea, se vor amenaja şi trotuare cu lăţime de un metru.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.