Colțea 1920 Brașov a câştigat medalia de bronz la ediția 2016 a celui mai puternic și inovativ turneu de fotbal pentru copii și juniori din SE-ul Europei, Enjoy Sports Winter Cup 2016 – categoria 2008. Brașovenii au reușit să se impună în finala mică, cu 1-0, în derby-ul local contra celor de la FC Brașov. Marea campioană a categoriei a fost AS Stars Brăila, care a dispus, în finală, cu 2-1, la capătul unui joc foarte disputat, de Juniorul București. Organizatorii au acordat, pe lângă cupele, medaliile și diplomele cuvenite câștigătorilor și distincții individuale celor ce s-au remarcat de-alungul celor 3 zile de meciuri. Astfel, cel mai bun jucător al competiției a fost desemnat Andrei Stoian, de la AS Stars Brăila, în vreme ce golgheterul turneului a ieșit brașoveanul Dragoș Pașcu, de la Colțea. De asemenea, Vasile Mihail, de la Juniorul București, a fost desemnat cel mai bun portar al compeției.

Celelalte echipe brașovene care au participat la EWC 2016 – categoria 2008 au încheiat pe următoarele locuri: Colțea 1920 Brașov White – locul 7, Junior Brașov – locul 8, CSS Brașovia – locul 10, Oltul Făgăraș – locul 14.

La categoria 2006, titlul merge în Republica Moldova

Tot în wekend au avut loc și meciurile de la categoria 2006 a Enjoy Sports Winter Cup 2016. Marea campioană a competiției este CSCT Buiucani (Rep. Moldova),care a dispus, în finală, cu 1-0, de Academia „Toni Doboș”, școala de fotbal a fostului component al echipei naționale, Anton Doboș.

Pe locul 3 s-au situat cei de la Luceafărul Cluj, care au învins, în finala mică, cu 4-1, pe Steaua București.

Și aici organizatorii au acordat premii speciale, după cum urmează:

– cel mai bun jucător al turneului: David Popa (Luceafărul Cluj);

– golgheterul competiției: Gabriel Gheorghe (Juniorul București) – 14 goluri;

– cel mai bun portar al întrecerii: Alexandru Dinu (Academia „Toni Doboș”).

Echipele brașovene au terminat pe următoarele poziții: Colțea 1920 Brașov Black – locul 13; Colțea 1920 Brașov White – locul 15; CSS Brașovia – locul 20.

Turneul ,,Enjoy Sports Winter Cup” continuă și în ultimele două weeked-uri din luna februarie

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.