Colonii de bacterii in cana din care a baut fetita cu SHU

Colonii de bacterii in cana din care a baut fetita cu SHU

0 469

Desi analizele fizico-chimice nu indicau depasiri ale limitelor maxime admise, medicii sanitar veterinari au descoperit in apa din cana 8 colonii de bacterii coliforme. Chiar si asa, se pare ca nu acestea sunt cauza imbolnavirea micutei

Apa din cana filtrata cu care a fost alimentata fetita de doi ani care sufera de sindrom hemolitic uremic continea bacterii. Desi analizele fizico-chimice nu indicau depasiri ale limitelor maxime admise, medicii sanitar veterinari au descoperit in apa din cana 8 colonii de bacterii coliforme. Chiar si asa, se pare ca nu acestea sunt cauza imbolnavirea micutei. Ancheta epidemiologica a directiei de sanatate publica va fi gata cel mai probabil joi.
Pe langa probele de mancare, inspectorii sanitar veterinari au prelevat si 3 probe de apa, de la locuinta parintilor, de la domiciliul bunicilor si din cana filtranta din care s-a stabilit in ancheta ca fetita ar fi baut apa. Analizele au iesit negative din punct de vedere fizico chimic insa medicii pentru siguranta alimentelor au descoperit 8 colonii de bacterii coliforme in cana filtrata, confirma dr. Valentin Necula, medic specialist laborator, sef birou Siguranta Alimentara, DSVSA Brasov.
Canile cu filtru pot deveni adevarate pericole pentru sanatate daca nu sunt respectate indicatiile producatorilor privind mentenanta filtrelor. Daca filtrele nu sunt curatate sau schimbate la timp, pot acumula microorganisme care difuzeaza in apa. In cazul fetitei de 2 ani depasirile nu au fost atat de mari incat sa o imbolnaveasca, spun medicii sanitar veterinari.shu
Ancheta epidemiologica va fi gata cel mai probabil joi cand medicii de la DSP vor avea rezultatele si altor teste aflate acum in lucru. Sefa sectiei de nefrologie a spitalului Marie Curie din Bucuresti, dr. Mihaela Balgradean a declarat pentru RTT ca starea fetitei de 2 ani din Brasov este ameliorata fata de momentul internarii insa este supusa in continuarea dializei peritoneale. Fetita se afla la debutul bolii insa forma de care sufera este una completa de sindrom hemolitic uremic cu insuficienta renala acuta. In prezent trei copii cu sindrom hemolitic uremic mai sunt internati in prezent in sectia de nefrologie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti. Doi dintre ei fac dializa peritoneala, avand insuficienta renala acuta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.