Colonia Romania strivita de Bruxelles cu mana lui Iohannes

Colonia Romania strivita de Bruxelles cu mana lui Iohannes

0 529

Dupa lovitura politica din octombrie, cand a fost inlaturat Guvernul Ponta cu ce mai ramasese din USL, romanii nu se mai pot astepta la prea multe lucruri bune. Pe rand, legile care rezolvau anumite probleme sociale sunt blocate, noi taxe introduce pe furis, Bugetul pentru 2016 (un dictat extern), si culmea pumnu’n gura trimis de DNA catre unii politicieni, anuleaza firava speranta de mai bine din ultimele luni.
Asa cum era de asteptat, la presiunea bancilor, președintele Klaus Iohannis a cerut vineri Parlamentului reexaminarea legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite.
Va reamintim Plenul Camerei Deputaților a adoptat pe 25 noiembrie cu 233 de voturi „pentru”, o abținere si doar un vot „împotrivă” proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Proiectul de lege prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege. klaus iohannis w pp

Banca Centrală Europeană (BCE) pune bomboana pe coliva
Dupa ce “corul” bancilor interne (toate cu capital strain) bine dirijat de catre Mugur Isarescu personal au pus pixul in mana lui Iohannes pentru trimiterea legii in Parlament, BCE vine sa ingroape definitiv legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite.
‘Astfel de drepturi pot încuraja debitorii care nu au cu adevărat nevoie de protecție să profite de schimbările prețurilor bunurilor imobiliare și să înceteze să își respecte obligațiile, chiar dacă au posibilitatea de a și le îndeplini în totalitate. În anticiparea impactului negativ pe care astfel de drepturi l-ar putea avea asupra disciplinei de plată în România, băncile ar putea fi îndemnate să adopte condiții de creditare mai aspre și să grăbească rambursările anticipate’, consideră reprezentanții instituției.
Mai mult, potrivit BCE, acordarea de drepturi generale ce nu sunt prevăzute exclusiv pentru debitori care au nevoie de protecție socială poate conduce la hazard moral și poate compromite oferta de creditare în viitor.
BCE fPotrivit instituției, proiectul de reglementare ar putea, de asemenea, conduce la o deteriorare a încrederii investitorilor străini din cauza observării unei creșteri a nesiguranței juridice și a riscului de țară. Prin urmare, BCE sugerează autorităților române să efectueze o analiză aprofundată a posibilelor efecte ale introducerii proiectului de reglementare asupra economiei României.
În ceea ce privește impactul asupra băncilor, BCE arată că proiectul de reglementare poate avea implicații negative pentru instituțiile de credit, cu un posibil impact asupra profitabilității, capitalizării și capacității de creditare viitoare, pentru funcționarea sistemului financiar, precum și pentru costul și condițiile de creditare în ansamblu.
Asteptatul de solutii de clasa politica nu prea mai este productiv. S-a vazut solutia incercuirea Parlamentului  a lasat cainii langa oi si ciobani…

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.