Colinda de sezon la Brasov: prohodul bradului cazut

Colinda de sezon la Brasov: prohodul bradului cazut

0 90

Intr-un fel, prabusirea bradului din Piata Sfatului a scutit de efort cativa jurnalisti si oarece somitati locale. Daca nu cadea, retezat de rafalele de vant, care au maturat orasul chiar si cu 140 km/h, bietii reporteri si moderatori in solda mogulilor locali ar fi trebuit sa-l puna la pamant singuri. Nici nu se naruise bine, ca jurnalele serii erau intesate cu vestea catastrofei ce era sa se produca. Postul local Realitatea a distorsionat intamplarea mai rau chiar decat a facut-o vantul cu crengile incarcate de ghirlande si instalatii electrice. Prezentatoarea ne-a anuntat cataclismatic cum s-a prabusit arborele intr-un moment cand piata era plina de lume. In realitate – asta cu minuscula de-afara, nu aia gonflata din studio – prin Piata Sfatului se incumetasera sa se lase atunci maturati de stropi de ploaie si vant doar cativa trecatori. Reporterul trimis sa relateze de la fata locului – dar asta e chiar nevinovat si a comis-o doar din fastaceala – a transmis suav ca „din pacate, nu sunt victime umane”.
Dar unde s-a vazut cel mai bine ca bilantul modest al caderii nu fusese pe masura sperantelor unora a fost in studioul de la Mix. Moderatorul de serviciu l-a luat pe prefectul Nita de dupa gat si au dansat pe masa pe ritmurile dracesti ale melodiei „Pomul de iarna s-a daramat / A venit vantul si l-a luat”. Istericalele unuia au acompaniat fonfaitul competent al celuilalt, intr-o reeditare de oras a caderii probabile a drobului de sare dintr-o poveste cu prosti. Atat l-a imbiat Sebastian Patitul pe bravul nostru prefect sa se jure ca-i va trage in teapa de brad pe vinovatii care n-au ancorat coniferul ca a zis omul si ce nu trebuia. De pilda, Nita a recunoscut ca nu l-a sunat nimeni din subordine sa-l anunte de caderea bradului. Au aflat inaintea lui ziaristii, toate echipajele de interventie ale ISU si toti telespectatorii care s-au nimerit atunci in fata televizoarelor.
Cam nasol. Si nedrept totodata, mai ales ca prefectul Nita e barbat pregatit si cu telefon la cap. A marturisit-o chiar domnia sa, care i-a informat pe concetateni ca are trei – nu perechi, telefoane – si doarme cu ele pe noptiera.
Nita trei telefoane – un prefect conectat, dar fara semnal. Si doua posturi de televiziune care semnaleaza tot soiul de chestii fara conexiune cu realitatea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.