Colegiului Profesorilor blocat de cadrele didactice

Colegiului Profesorilor blocat de cadrele didactice

0 161

Cadrele didactice nu doresc infiintarea Colegiului Profesorilor
Profesorii resping propunerea ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu de a avea o organizatie de tipul Colegiului Medicilor, care sa analizeze abaterile de etica.
„Nu e nevoie de o asemenea structura. Nu suntem adeptii unei asemenea organizatii. Nu are de ce sa apara un asemenea Colegiu, atata vreme cat sindicatele din invatamant isi fac treaba”, a precizat secretarul general al FEN, Constantin Ciosu.
Profesorii atrag atentia ca in sistem exista multi necalificati la care Ministerul Educatiei a apelat pentru a preda pentru a nu ramane catedrele goale.
“Noi avem in jur de 11.000 de cadre didactice necalificate care predau elevilor. Pe necalificati nu ii poti judeca daca nu sunt profesori, dar nici sa-i excluzi, pentru ca ei intra in contact cu elevii”, a declarat Liviu Pop, secretar general al FSLI.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat in urma cu cateva zile ca doreste sa infiinteze un Colegiu al Profesorilor, idee care ar putea fi cuprinsa in noua Lege a invatamantului. „Cum medicii isi judeca cazurile de malpraxis, la fel putem face in sistemul nostru o structura asemanatoare Colegiului Medicilor, care sa judece abaterile de la etica profesionala”, a anuntat ministrul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.