Colegiul Tehnic TRANSILVANIA- Școală de tradiție în învățământul tehnic brașovean

Colegiul Tehnic TRANSILVANIA- Școală de tradiție în învățământul tehnic brașovean

0 2441

Actualul lăcaș școlar din strada Iuliu Maniu, nr. 52 a fost construit între anii 1909-1911.
De-a lungul vremii, școala a cunoscut o evoluție complexă impusa de evenimente politice, dar și de necesitatea creării unui cadru organizatoric corespunzător pregatirii forței de muncă.
Astfel întâlnim mai multe etape ale școlii: de la Școala Medie Industrială pentru prelucrarea lemnului, la Școala superioară de Arte și Meserii între 1928-1936, Liceul Industrial „Carol II” între 1936-1948,Școala Profesională Metalurgică nr. 1 „Strungul” și apoi Grupul Școlar „Hidromecanica până în 2004.
În anul 2004, școala devine colegiu tehnic și pentru că este singura școală din Brașov ce pregatește specialiști în aviație primește numele lui Iosif Șilimon, cunoscut inginer aeronautic, promotorul construcției și testării planoarelor românești pe platforma industrială a Brașovului.
În anul 2010, școala fuzionează cu un alt colegiu tehnic de tradiție: ASTRA. Acesta a funcționat începând cu 1939 , pe lânga Uzinele ASTRA, viitoarea întreprindere de autocamioane.
Dacă la începuturi, principalele specializari erau în domeniul mecanic și electrotehnic, în prezent, Colegiul Tehnic Transilvania pregatește specialiști și în domeniul industriei alimentare și în estetica și igiena corpului omenesc, având atât clase de zi cât și de seral.
Pentru anul școlar 2015-2016, se mai pot face înscrieri la clasa a IX a seral, XI seral și școala postliceală, cu două specializari: Tehnician Tehnolog Mecanic și Tehnician în Construcții de Mașini. (Informații suplimentare: telefon-0268414902).

V. Pârvu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.