Colegiul din Miercurea – Ciuc inchis de gripa porcina

Colegiul din Miercurea – Ciuc inchis de gripa porcina

0 53

Dupa cazurile de gripa porcina inregistrate in scolile din Bucuresti si din Iasi, contagioasa boala se apropie si de alte zone din centrul Transilvaniei.
Colegiul National „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc si-a suspendat cursurile pentru doua zile, ieri si astazi, dupa ce s-a confirmat ca o eleva de clasa a XII-a are gripa porcina.
Colegii de clasa ai elevei bolnave vor ramane acasa timp de sapte zile, iar conducerea scolii a considerat ca este necesar sa se sisteze cursurile in tot colegiul pentru joi si vineri, zile in care se va efectua dezinfectie in scoala.
„Comitetul de gripa pe care l-am constituit in luna septembrie a hotarat ca este benefic pentru psihicul elevilor sa suspendam activitatea didactica in intreaga scoala, pentru doua zile, dupa ce s-a confirmat ca o eleva din clasa a XII-a s-a imbolnavit de gripa noua. Colegii de clasa a elevei bolnave raman acasa timp de sapte zile, ei si familiile lor fiind supravegheati de medicii de familie. Joi si vineri se face si dezinfectarea scolii”, a declarat, joi, directorul Colegiului National Octavian Goga.
De asemenea, o angajata de 37 de ani a Centrului Cultural Harghita a fost si ea diagnosticata cu aceeasi boala.
„Cele doua persoane sunt internate la sectia de Boli Infectioase si primesc tratament, starea lor fiind buna. Ele nu au legatura din punct de vedere epidemiologic. Angajata Centrului Cultural a fost plecata, in perioada 29 octombrie – 01 noiembrie”, ne-a declarat miercuri seara Cornelia Miron, singurul medic epidemiolog din judet.
Conform unei angajate a Centrului Cultural Judetean Harghita, Marton Judit, colega lor care s-a imbolnavit de gripa porcina a fost plecata in Belgia in interes de serviciu, impreuna cu directorul institutiei, iar in contact cu cele doua a mai intrat si soferul.
„Colega mea s-a imbolnavit in Belgia, s-a intors bolnava de acolo. Potrivit protocolului, persoanele care au avut contact cu ea sunt in carantina pentru sapte zile, iar sediul Centrului Cultural a fost dezinfectat. Colegii nostri nu prezinta simptome de gripa”, a declarat, joi, corespondentului NewsIn, Marton Judit.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.